POKAŽITE DECI ŠTA JE STVARNOST: Postali smo potrošački narod, ne marimo za najmilije! TRGNITE SE!
Foto: Profimedia

Roditelji, vreme je za promene

POKAŽITE DECI ŠTA JE STVARNOST: Postali smo potrošački narod, ne marimo za najmilije! TRGNITE SE!

Žena -

Uslovi u kojima se gaje današnja deca su dosta različiti od onih gde su se gajile starije generacije. Obaveze su sve veće, život je sve brži, ali nikada ne zaboravite na svoje najbitnije.

Jedna žena izrazila je svoje nezadovoljstvo o današnjem vaspitanju dece i napisala tekst nakon kojeg se treba dobro zamisliti.

"Imamo po gradovima puno lepih parkova, pa na kraju završe u zatvorenom prostoru. Cele nedelje su u zatvorenim prostorima. Vrtići i škole. Sad još i za vikend. Gde je tu kraj?

Gledam gomilu roditelja kako se brinu o svojoj deci i iskreno to je poražavajuće. Znam da rade po ceo dane, ali opet ono slobodno vreme ne provedu s njima nego gledaju TV ili rade stvari u kojima nisu uključena deca. I sad ne generalizujem, ali ima dosta takvih roditelja.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada dođe vikend opet s njima ne provedu kvalitetno vreme, nego odlaze po šoping centrima. Pa zar je to dobro za njih? Zašto ih ne odvedu na neki izlet ili u park? Imamo po gradovima puno lepih parkova, pa na kraju završe u zatvorenom prostoru. Cele nedelje su u zatvorenom prostoru. Vrtići i škole. Sad još i za vikend. Gde je tu kraj?

Pa zar ne znate da budete bar malo kreativni s njima? Ili vam se ni ne da o tome razmišljate? Kao da neki naprave klince samo da mogu da se hvale okolo s njima. Pa što imate dete ako niste spremni da se brinete o njemu i ako ne želite da mu posvetite kvalitetno vreme? Strašno mi je da to gledam. Vikend i kolona automobila ispred šoping centra. I onda ceo dan kupuj i kupuj, a i većina nema novca. Ne znam ni otkud vade više novac koliko se kupuje.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Eto postali smo potrošački narod, a za one bitne stvari, a to su drugi ljudi ne marimo. Ne marimo za svoju decu. A to je najtužnije. I zato pišem ovo jer je svaki vikend isti. Svaki vikend od jutra do večeri u zatvorenim prostorima. Izvedite mališane napolje i pokažite im da nije sve u TV-u i u kompjuterima i tabletima i mobilnim telefonima. Da postoji i stvarnost. Da je zabavnija stvarnost i da se isto tako može uživati."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track