POSLE OVOGA ĆETE NAJZAD RAZUMETI: Zašto je majka vaš najbolji prijatelj za ceo život
Foto: Shutterstock

Rasplakaće vas

POSLE OVOGA ĆETE NAJZAD RAZUMETI: Zašto je majka vaš najbolji prijatelj za ceo život

Žena -
Ona daje najbolje savete, zna apsolutno sve o vama, čuva vas kao tigar, voli vas bezuslovno i bez obzira na sve uvek će biti tu za vas

Od dana kada ste se rodili pa do danas, uvek je postojala jedna osoba koja je stalno investirala u vašu sreću: vaša majka!

Kao dete nikada se niste mrdali od nje, što znači da vam je majka bila prvi najbolji drug. Zabavljala vas je još kao bebu i igrala se sa vama, svaki dan je dolazila po vas u školu kako bi bila prva osoba koja će čuti sve novosti iz vašeg života, pa čak i sada još uvek želi da zna sve detalje. Ima li boljeg prijatelja od toga?

1. Daje najbolje savete

Od standardnih stvari poput :"Budi dobar prema braći i sestrama" i "Jedi voće" ima mnogo više u majčinim savetima od toga. "Svaka šerpa ima svoj poklopac" i "Svoje bitke biraj pažljivo", majka uvek ima nešto mudro da podeli sa vama iz njenog ogromnog životnog iskustva.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

2. Ponekad "kradete" stvari iz ormara jedna drugoj

U maminom ormaru vi niste stranac i ona je uvek morala da vas tera dalje od njega. I ako ona kaže da su vaši modni izbori pod znakom pitanja, uhvatili ste je nekoliko puta kako isprobava vaše haljine.

3. Zna za sva vaša zaljubljivanja od 1 godine

Opasno je da jedna osoba poseduje toliku moć, a neverovatno je da te nikada neće ucenjivati i ako sve što treba jeste da kaže "Pozvaću mamu tog slatkog dečaka - kako se beše zove? Onaj što ti se dopadao u 3. razredu? Marko? Ne, to je bio Luka. Da, pozvaću Lukinu mamu i reći joj kako bi ti zaista trebalo da očistiš svoju sobu." Znaš da bi bila na rikama i noaga i ribala sobu dok ne zasija. Ali, majka to nikada neće uraditi.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

4. Ona apsolutno zna sve o vama

Od onog smešnog mladeža na vašoj levoj butini pa sve do vaše mržnje prema plavom patlidžanu, ona zna sve. Čak i kada insistirate da ste dobro, ona zna kada ste tužni ili ljuti. Neki to zovu majčina inuicija, ali zapravo majka samo dovoljno dobro sluša čak i kada ništa ne govorite.

5. Ona je vaš najveći navijač

Svaki put kada se osećate loše, samo jedan poziv od nje učiniće vaš dan boljim. Niko ne može da vam da toliko dobar motivacioni govor srdačan i utešan kao vaša majka.

6. Čuva vas kao tigar

Ljudi bi trebalo da znaju bolje nego da vam priđu sa lošim namerama. Očigledno vaša majka nije dopila dopis da sami treba da vodite svoje bitke, jer je uspela da "porazgovara" sa svima. Od školskih siledžija do direktora škole. Priznajte da ste u sebi ponekada vrištali "Mama, idi!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

7. Možete da plačete na njenom ramenu

Ona je uvek spremna sa šoljom tople čokolade i raširenim rukama kad god biste došli kući uplakani zbog nekog problema. Ona vam obriše i magično učini da se osećate kao da je sve u redu.

8. Možete da pričate satima o svemu i svačemu

Volite da provodite lenje popodnevne i večernje sate sa mamom, jer možete da slušate njene priče o odrastanju bez telefona i interneta. Vi pričate o muškarcima i momcima i ne primetite da je prošlo vreme jer uživate u momentu.

9. Presmešna je

Vaša mama mogla bi da bude komičarka da hoće. Ume da napravi takve izraze lice da hoćete da se valjate po podu od smeha. I ako mnogi ne razumeju njene šale, vas uvek nasmeju.

10. Sprema najbolju hranu na svetu

Ma ko kog da spremi isti ručak, jednostavno nije to to. Kada joj komšije i rodbina traže recept ona vama šapne: Taj recept češ samo ti dobiti kada me ne bude bilo više".

11. Kupi vam nešto što sebi nikada ne biste mogli da priuštite

Verovatno je baš vaša majka kupila polovinu nameštaja koji imate kada je shvatila da spavate na podu daleko od nje.

12. Ona je žena koja stoji iza svakog vašeg uspeha iz detinjstva

Onaj rad iz likovnog za koji ste dobili nagradu? Samo ste obojili bojicom ono što je ona nacrtala. A onaj kontrolni iz biologije? Ispitivala vas je svako veće pred spavanje. Ne biste bili toliko pametni kao što ste sada da nije bilo vaše majke, da budemo iskreni.

13. Podseća vas koliko ste lepi

Ona je jedina osoba u vašem životu koja vam govori stalno da ste savršeni baš takvi kakvi ste. Ako ništa drugo jedina je osoba koja vam stalno govori da "nabacite" malo mesa na svoje kosti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

14. U principu ona je vaš životni guru

Ona se uvek pita za sve velike odluke u vašem životu. Samo njena majčinska čula mogu da vide ono što vi ne vidite. Verujete njenom sudu više nego bilo čijem drugom.

15. Možda nećete priznati, ali godinama ste sve sličniji njoj

Ponekada sebe uhvatite kako radite stvari isto kao vaša mama. Nikada niste mislili da će se to dogoditi, ali jeste. Onda sebe pitate, šta je u tome toliko strašno?

foto: Shutter
foto: Shutter

16. Sigurni ste 100 odsto da kada vas svi ostave, ona će biti tu

čak i kada puknu sve "narukvice" prijateljstva i posle obećanja datih jednom momku, jedna stvar uvek ostaje konstanta: vaša majka je uz vas na kraju svakog propalog odnosa. Ona je jedina osoba na koju možete da računate na to da će ostati kada svi oko vas spakuju svoje kofere.

17. Nikada nećete biti dovoljno stari da vam treba vaša majka

Bez obzira koliko godina imate, uvek će vam trebati majka, što za savete, a što da samo zajedno gledate televiziju. I kada dođe na vas red da budete majka, najzad ćete shvatiti šta su vam pričale i zašto su vam govorile da vas niko neće tako bezuslovno voleti kao majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track