POSTAVILA JE FOTOGRAFIJU SEBE SA BEBOM KOJA JE UMRLA: Razlog zašto ostaviće vas u suzama!
Foto: Facebook

Tužno

POSTAVILA JE FOTOGRAFIJU SEBE SA BEBOM KOJA JE UMRLA: Razlog zašto ostaviće vas u suzama!

Žena -

Britani Denis je medicinska sestra. Njen posao je da vodi računa o najmanjim i najosetljivijim pacijentima u bolnici - novorođenčadima.

Na Fejsbuku, mlada žena podelila je delić onoga što čini njen posao sa ovom tužnom fotografijom novorođenčeta koje je nedavno umrlo uz sledeće reči:

"Skoro svi znaju da sam ja medicinska sestra! I to na odeljenju neonatalne intenzivne nege. Mnogi misle da to znači samo hranjenje i ljuljanje beba, što je ponekad privilegija ovog posla, ali moj posao je nešto potpuno drugačije.Vodim računa o bebama koje su rođene mesecima prerano i ne mogu da žive bez moderne medicine. Brinem o njima, pratim im zdravstveno stanje, dajem infuzije i lekove.Učim nove očeve kako da menjaju pelene ovako malenoj bebi po prvi put.Stavljam ove bebe na majčine grudi (često sa dosta cevčica koje su prikačene) nakon što majka nije mogla da ih drži u naručju danima, a ponekad nedeljama.

Tešim majke koje gledaju kako bebe prolaze kroz razne procedure koje većina ljudi ne zna.Slavim sa roditeljima svaki korak: svaki napredak, svaki gram, svaku cevčicu uklonjenu.Radujem se danu kada roditelji mogu da odvedu svoju bebu kući nakon nekoliko meseci u bolnici.Svedočim čudima. Mogu da vidim kako se mališani vraćaju u život kada su prognoze nikakve. Ipak, ponekada i ne uspeju.Pomažem u oživljavanju beba kada im stane srce, a njihova mala tela jednostavno ne mogu više da izdrže. Ubijam se mislima da li smo mogli da uradimo još nešto kada su sva medicinska čuda iscrpljena.dajem im lekove kako bi im olakšali poslednje trenutke na ovom svetu.Delim sećanja sa roditeljima i smejemo se i plačemo usred tragedije. Ovo odeljenje postaje njihov dom.Grlim članove porodice dok se udaljavaju iz sobe bebe poslednji put, nadajući se da će im moje reči pružiti bar neku utehu.Ponekada plačem u kolima na putu kući, ispod tuša ili dok pokušavam da zaspim.Oslanjam se na svoje kolege. na druge sestre sa kojima sam srećna što radim. Od njih tražim znanje, podršku i mudrost.Da, moj "posao" je medicinska sestra. Ali još jednom se pokazuje da je mnogo više od toga."

(Hefty)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track