POSTOJI SAMO JEDNO PRAVILO: Jela sam šta sam htela i smršala 3 kilograma za 7 dana, evo kako
Foto: Profimedia

Dijeta koja ne zahteva preterano odricanje

POSTOJI SAMO JEDNO PRAVILO: Jela sam šta sam htela i smršala 3 kilograma za 7 dana, evo kako

Žena -

Da li ste u potrazi za dijetom koja od vas ne zahteva preterano odricanje i koja daje komoditet kada je izbor namirnica u pitanju? Pa, postoji takav režim ishrane, ali zahteva poštovanje jednog pravila u kome zapravo i "leži" sva nauka…

Reč je o pravilu "8 sati", koje podrazumeva da hranu konzumirate samo osam sati u toku dana, dok je ostalih 16 potrebno da gladujete.

Dakle, u 16 sati posta dozvoljeno je da konzumirate isključivo vodu, nezaslađene biljne čajeve i limunadu.

Najbolje je tih osam sati u kojima je hrana dozvoljena smestiti u period od 9 do 17 časova, jer su tada rezultati najbolji. Međutim, kako većina zbog savremenog tempa života i drugačijih navika ne može da se uklopi u ovo vreme, dozvoljena je i drugačija satnica.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ipak, ne preporučuje se da se hrana unosi nakon 19 časova.

Veoma je bitno kada se okonča krucijalnih osam sati ne unositi nikakvu hranu u organizam, čak ni voćku, ili dva, tri zrna kikirikija. Ako vas bude mučila glad, zavarajte je pomenutom vodom ili čajevima.

Još jedno bitno pravilo jeste da razmak između obroka mora da bude četiri sata. U praksi to znači da nema užine, ali zato doručak, ručak i večera mogu da budu i te kako obilni i "bogati".

Jelovnik je takav da zaista možete sebi priuštiti šta god poželite. O, da, čak i parče pice ili pite sa mesom!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ipak, ako vam je stalo do zdravlja i što bržih i boljih, trebalo bi da unos namirnica ograničete na voće, povrće, ribu, piletinu, mlečne proizvode…

Ova dijeta daje brze rezultate – u zavisnosti od metabolizma i težine koju imate za svega 7 dana možete da smršate i do četiri kilograma. Za najbolje efekte ovu dijetu kombinujte sa treninzima dva ili tri puta nedeljno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track