POTRESNA ISPOVEST JEDNE MAJKE: Drugarice moje ćerke opijaju se tamponima koje namoče alkoholom!
Foto: Profimedia

Progovorili i stručnjaci

POTRESNA ISPOVEST JEDNE MAJKE: Drugarice moje ćerke opijaju se tamponima koje namoče alkoholom!

Žena -

Tinejdžerima svašta pada na pamet a jedna zabrinuta majka poželela je da podeli svoje iskustvo kako i ostale to ne bi doživele.

Naime, njne ćerka se vratila sa žurke i prepričala joj iskustvo koje je majku ostavilo bez teksta.

"Zaprepastila sam se kada mi se kći poverila i prepričala iskustva nekoliko prijateljica koje su joj se "pohvalile" da su isprobale "zanimljivu" tehniku opijanja koju mladi u zapadnim zemljama već dugo primjenjuju i da su "oduševljene" učinkom, brzim i jakim delovanjem.

Higijenske tampone namočile su u votku i potom ih stavile kao kada imaju menstruaciju. Nikada ih, "pohvalile" su se, nije brže "uhvatilo" jer im je alkohol ušao direktno u krv, a osećale su se, kažu, "fantastično".

"U kafiću pristojno piješ sok s prijateljicama, nemaš nikakvog zadaha, a tampon dole odrađuje svoje", kazale su joj i preporučile da se i sama uveri u to", ispričala je uznemirena žena.

Zabrinuta se žena u neverici pitala je li moguće da mlade devojke nisu svesne rizika i opasnosti kojima se izlažu svojim postupcima.

"Sve te negativne trendove koji nam truju decu doneo nam je internet i društvene mreže kojima su zaluđeni. Ne mogu verovati da je nekome uopšte palo na pamet takvo nešto učiniti! Dosegnuli smo samo dno, mladi više ne prežu ni od čega, neverojatno je na što su sve spremni", zaključila je žena.

"Jesmo li mi kao roditelji zakazali u odgoju naših tinejdžera, jesu li prevelika kontrola i nadzor ili pak prevelika sloboda možda i naše najveće greške? Jako sam uplašena, strepim za budućnost naše dece, već danima ne mogu da se smirim", poverila se očajna majka, prenosi Glas Slavonije.

Predstavnik Klinike za ginekologiju i akušerstvi KBC-a Osijek, prof. dr. sc. Darko Čuržik rekao je da je upoznat s pojavom opijanja putem alkoholnim pićem natopljenih tampona, no on, za razliku od prijateljica kćeri zabrinute majke smatra da je ovo jedan trend koji se nipošto ne bi trebao slediti.

"Pitanje je dovode li se na taj način uopšte u alkoholisano stanje, a sigurno oštećuju sluznicu vagine, jer se obično radi o 40-postotnom alkoholu. Mogu se stvoriti rane na sluznici vagine, što je podloga za infekciju, a kasnije može biti i jedan od uzroka neplodnosti. Potrebno bi bilo i mišljenje psihijatra o takvoj osobi, jer se radi o poremećaju ličnosti", smatra Čuržik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track