PRAVA ISTINA O SEKSU POSLE POROĐAJA: Glumica otkrila kako zaista izgleda odnos sa mužem
Foto: Instagram

Ispovest

PRAVA ISTINA O SEKSU POSLE POROĐAJA: Glumica otkrila kako zaista izgleda odnos sa mužem

Žena -
Glumica i ćerka filmske dive Suzan Sarandon, Eva Amuri Martino, otvorila je dušu i napisala blog o tome kako izgleda prvi seks posle porođaja.

Eva kaže da su sa dolaskom ćerkice Marlou stigle i velike promene u njenom seksualnom životu. Baš iz tog razloga, glumica je odlučila da napiše blog na ovu temu i pomogne ženama širom sveta. Prenosimo vam suštinu:

"Moj suprug i ja smo oduvek imali zdrav seksualni život, ali trudnoća nas je malo usporila. I dalje smo vodili ljubav, ali daleko manje. Kako se termin porođaja približavao, naš seksualni život bio je praktično nepostojeći.Sama pomisao na seks dok se beba pomera u mom stomaku jednostavno mi je bila bizarna i umanjivala mi je želju za seksom. Bila sam nežna prema Kajlu i stalno ga želela pored sebe, ali seksualni odnos nisam želela.

Napominjem ovo jer poznajem nekoliko ljudi koji su stalno vodili ljubav tokom trudnoće i zbog njih sam se osećala kao totalni aseksualni čudak. Brinulo me je to što, na neki način, nisam kao ostale trudnice. Iako sada znam da to uopšte nije bilo tako…

I tada, baš kada se osećaš kao nasukani kit, dete dođe na svet i uništi tvoju vaginu. Kao većina žena, 'popucala sam' na porođaju. Dovoljno je reći da mi je bilo potrebno puno šavova a proces zaceljivanja bio je gori od samog porođaja.

Kada je prošlo famoznih šest nedelja, nisam bila spremna za seks. Osećala sam se tako iscrpljeno, emotivno sirovo i osećala sam da se moje telo još uvek oporavlja od porođaja, pa je seks bio poslednja stvar na koju sam mislila…

Osećala sam se kao da više ne mogu da podnesem fizički kontakt. Čak me je i razgovor o seksu dovodio do suza. Zbog toga smo čekali. Čekali. I čekali…

Devet nedelja posle porođaja pomislila sam da će moj suprug jednostavno da pukne. Moram da mu se zahvalim, nikada ni na koji način nije vršio pritisak na mene, ali žena je žena i zna da prepozna znakove. Vodili smo ljubav. I bilo je GROZNO.

Čula sam priče o prvom seksu nakon porođaja i zvučalo je grozno, ali ono što sam iskusila bilo je gore od svega što sam zamišljala. Po mom mišljenju, prvi seks nakon porođaja je kao prvi seks. Čudan, emotivan i jako bolan.Bila sam šokirana i odmah porazgovarala s prijateljicama koje su imale decu. Rekle su mi da je to normalno i da im je trebalo oko godinu dana da se vrate u normalu…

Razgovarala sam i sa svojim ginekologom. Rekao mi je da zbog dojenja telo proizvodi hormone koji umanjuju seksualni nagon, te sprečavaju telo da proizvodi svoj prirodni lubrikant. To većinom doprinosi bolu kod postporođajnog seksa pa mi je preporučio da koristim lubrikant.

Počeli smo češće da vodimo ljubav i s vremenom je sve postajalo bolje. Možete da pretpostavite kada su se stvari vratile u normalu? Nakon godinu dana, baš kao što su mi rekli. Kada je Marlou imala 13 meseci primetila sam da smo ponovno u svom starom filmu.

Sada se godina ne čini kao dug period. Kada postaneš roditelj vreme leti i volela bih da nisam vršila toliki pritisak na sebe i na nas. Volela bih da nisam brinula o tome šta se očekuje od mene i da sam se više fokusirala na to šta oboje osećamo.

(Today.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track