PRAVILA ŠMINKANJA: Nosite naočare? Izbegavajte tamne senke!
Foto: Profimedia

Treba znati

PRAVILA ŠMINKANJA: Nosite naočare? Izbegavajte tamne senke!

Žena -

Uvek birajte maskaru za volumen, a ne onu koja trepavice čini dužim, smetaće vam kada budu dodirivale staklo

Žene koje nose dioptrijske naočare u poslednjih nekoliko nekoliko sezona napokon mogu odahnuti jer su ramovi vrlo poželjan modni dodatak koji se mogao videti na revijama mnogih prestižnih modnih kuća.Međutim, one koje svakodnevno imaju dioptrijske naočare na licu moraju se pridržavati nekih pravila šminkanja.Negovana kožaBez obzira na to što je zbog naočara naglasak na očima, i ostatak lica mora da izgleda besprekorno i negovano. Kožu uvek nahranite kremom pre nanošenja pudera, a nepravilnosti uklonite korektorom.

Uvijte trepavice

Ne zaboravite na uvijač kako biste što više otvorili pogled i uvili trepavice, pa odmah nakon toga nanesite maskaru za volumen.

Bez maskare na donjim trepavicama

Za maskaru na donjim trepavicama većina šminkera će reći: „Ne, nikako!“ Takav izgled jednostavno dodaje godine. Tamna boja i okviri stvaraju senku ispod očiju, pa lice izgleda još umornije.Okvir i ajlajner ne smeju biti u istoj bojiS crnim okvirima kombinujte sivu, smeđu ili tamnoplavu olovku za oči, a sa smeđim okvirima nosite bronzanu.

Tanak okvir i tanka linija aljalnera

Ako nosite deblje okvire, na kapke nanesite deblju liniju ajlajnera ili olovke, a uz tanke obavezno ide tanka linija. Nikako obrnuto. Nanesite u unutrašnji deo kapka beli olovku jer to oči čini krupnijim.

Zaboravite na smoki ajzSmoki ajz ispod naočara nikako nije dobar izbor jer će oči izgledati pretamno. Birajte svetlije nijanse senki, a ako želite ipak nešto dramatičniji izgled, na pregibe kapaka nanesite tamniju senku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track