PRE 8 GODINA JE SHVATIO DA NE MOŽE DA OŽENI LJUBAV SVOG ŽIVOTA: Nikada nije izgubio nadu!
Foto: Ilyke.com

Ljubavna priča

PRE 8 GODINA JE SHVATIO DA NE MOŽE DA OŽENI LJUBAV SVOG ŽIVOTA: Nikada nije izgubio nadu!

Žena -
U proleće 2007. godine, par je zakazao venčanje i ceremoniju. 3 meseca pre venčanja, mladoženja je pozvao organizatore i zamolio da rezervaciju zadrže "na čekanju".

Godine su prolazile bez ijedne reči mladoženje. 2014. godine osoblje u svečanoj sali dobilo je poziv. Bio je to mladoženja. Tada su po prvi put čuli najbolniju priču o toleranciji iza ovog dugog "čekanja". Mladoženjina ljubav i vera u čuda, rasplakala je mnoge ljude.Hisaši Nišizava i Mai Nakahara iz Okajame upoznali su se pre 10 godina. Verili su se na drugoj godišnjici veze i zakazali venčanje za mart 2007. godine. Sve je išlo po planu, dok se nije desila velika tragedija.

Tri meseca pred venčanje, Mai je počela da se ponaša čudno. Nije mogla da se seti šta hje radila tog dana i vrištala je nekontrolisano tokom noći. Odveli su je u bolnicu i odmah je primljena na psihijatriju. 3 dana kasnije, njeno stanje se odjednom promenilo i Mai je imala srčani udar pa je hitno odvedena u univerzitetsku bolnicu. Spasena je, ali je bila u komi. Njeno telo preživelo je učestale napade.

Mai se nije budila, a dani su prolazili a da niko nije znao o čemu se radi. Hisaši je napokon odlučio da pozove organizatore venčanja i stavi ceremoniju "na čekanje". On je čekao Mai. Ipak, ona je ostala bez svesti nekoliko meseci. Hisaši je svakodnevno posećivao sat vremena pre posla, tri puta dnevno i preko vikenda. Posvetio je svoj život brizi o Mai. Masirao je njene atrofirane mišiće, pričao joj i puštao njene omiljene pesme.

Tek nakon 5 meseci doktori su otkrili šta je problem. Dijagnoza je bila limbik encefalitis izazvan tumorom na jajniku. Antitela koja su se stvarala da bi se borila sa tumorom su počela abnormalno da reaguju protiv njenog organizma, izazivajući štetu i upalu mozga. Tumor je odmah izvađen i svi su se nadali da će se Mai uskoro probuditi. Mesec dana je prošlo, pa još jedan mesec, onda je bilo i pola godine, a onda i godina. Mai je još uvek bila bez svesti.Njena majka je rekla Hisašiju da slobodno može da ide i da "traži novu devojku". Nije želela da ovaj mladić sebe žrtvuje za život njene ćerke. Pokušala je da ga ubedi da na svetu postoje zdrave devojke, ali njega to nije zanimalo. "Čekaću", rekao je. Želeo je da vidi njen osmeh još jednom, pa je molio njenu majku da ga pusti da ostane uz nju.

Godinu i po dana kasnije, Mai je konačno otvorila oči. Svi su bili srećni, ali njeno lice bilo je potpuno prazno i nije reagovala ni na kakvu stimulaciju. Niko nije bio siguran da li je ona zapravo prisutna. Još jedna godina je prošla, a ona nije reagovala ni na šta. Jedina stvar koju je radila jeste da je očima pratila stvari. Hisaši nije prestao da je posećuje. On je verovao, da će jednoga dana, ona primetiti da je on tu.

Još 3 godine su prošle, kada se jednoga dana desilo čudo. Hisaši je masirao Mai kao i uvek, kada je odjednom primetio da se njeno lice pomera. Micanje se uskoro pretvorilo u ogroman osmeh! Hisaši je rekao da nije mogao da ustane sa stolice. Prošlo je 6 godina od kada je Mai izgubila svest.

Od tog dana, Mai je beverovatno napredovala u oporavku. Nije se pomerala dugo godina, pa su svi mišići atrofirali. Rehabilitacija je trajala 2 godine, ali ona nije odustajala. Imala je cilj: da hoda sama do oltara. 2014. godine par je pozvao organizatora venčanja, nakon 8 godina, kako bi ponovo zakazao ceremoniju.

Venčanje se održalo 21. decembra 2014. godine. Osoblje bolnice i prijatelji, koji su podržavali par svih ovih godina, bili su pozvani. Uz podršku roditelja sa obe strane, Mai je polako hodala ka oltaru ka Hisašiju. Kada joj je majka rekla "Odlično", Mai nije mogla da prestane da plače. Kao da su emocije skupljane 8 godina samo izašle napolje. Što se tiče mladoženje, koji je čekao svoju mladu, možemo samo da zamislimo šta mu je sve prolazilo kroz glavu.

Mai je bila u komi 6 godina. Za sve to vreme, jedan čovek je verovao, čekao i podržavao je. Za sve što je učinio, ona je izabrala njega za muža. Ova divna ljubavna priča emitovana je i na televiziji, a knjiga o njima izaći će na leto.

(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track