PRIPREMITE STOPALA ZA LEPO VREME: 2 načina kako da uklonite tvrdu i ispucalu kožu
Foto: Profimedia

Saveti

PRIPREMITE STOPALA ZA LEPO VREME: 2 načina kako da uklonite tvrdu i ispucalu kožu

Žena -

Sa dolaskom lepšeg vremena stoplaa postaju izložena u letnjoj obući, pa je tako pravo vreme da poradite na njihovoj nezi.

Kao i svemu i stopalima je potrebna posebna nega nakon duge zime, koja im je, zbog teške zimske obuće pruzrokovala tvrdu ispucalu kožu.Predstavljamo vam dva brza tretmana koje sebi možete priuštiti i rešiti se ispucale kože.

1. Kupka od sirćeta - Za zdravu kožu na petama redovna higijena je neophodna, negu stopala važno je stoga započeti kupkom u koju ste dodali jabukovo sirće koji je najbolji pomagač u korenitom uklanjanju gljivica i nečistoća.

Priprema:

U 2 litre tople vode dodajte šoljicu sirćeta, stopala držite u kupki najmanje 30 minuta i ovaj postupak napravite barem dva puta nedeljno. Ukoliko je u pitanju bakterijska infekcija zbog koje vam je koža u lošem stanju, dva puta nedeljno napravite kupku s toplom vodom u koju ste dodali nekoliko kapi ulja čajevca. Ovo ulje poznato je po svojim antibakterijskim i antiseptičkim svojstvima.

2. Pilng od meda i riže - Odumrle stanice kože potrebno je odstraniti jer ispod njih se krije zdrava nova koža, a u ovom slučaju najbolje će vam pomoći dobar piling.

Priprema:

Pola šoljice riže usitnite u multipraktiku i dodajte u smesu od 2 dl jabukovog sirćeta i 2 kašičice meda. Dobro izmešajte i smesu utrljajte u tvrdu površinu kože na petama. Med i sirće će omekšati kožu dok će riža pomoći u uklanjanju mrtvih stanica.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track