PRIPREMITE STOPALA ZA LETNJU OBUĆU: Otkrivamo vam male tajne sjajnog pedikira
Foto: Profimedia

Saveti

PRIPREMITE STOPALA ZA LETNJU OBUĆU: Otkrivamo vam male tajne sjajnog pedikira

Žena -

Još uvek smo u proleću, ali za samo nekoliko dana uskočićemo u sandale i prošetati prstiće u novim trendi cipelama, bile one ravne ili s potpeticom.

Međutim, nakon duge zime i skrivanja stopala, ona zaista trebaju poseban tretman pre nego što ih po prvi put izložite suncu. Potrebno je urediti stopala, a zatim ih i nastaviti negovati kako bi uvek izgledala maksimalno čisto i negovano. U nastavku saznajte kako dovesti stopala u formu za sandale, u samo nekoliko jednostavnih koraka.

Uklonite odumrlu kožu - Električne turpije na tržištu novi su trend u svetu nege, a ujedno se smatraju i najučinkovitijim načinom uklanjanja odumrle kože. Naravno, skuplje su od prosečnih, no u njih se isplati uložiti. Pre korišćenja, moraćete iskoristiti penu ili gel upravo za tu namenu (kako bi rezultati bili što bolji), no postoji i mali kućni trik – noge možete staviti u vodu sa sodom bikarbonom, koja će vam sasvim omekšati kožu i moći ćete je sastrugati bez muke.

Održavajte nežnost kamenom za stopala - Ovaj kamen možete bez opasnosti koristiti i svaki dan pod tušem, ali isključivo na mokroj koži.

Održavanje stopala lakše je uz nedeljno potapanje kože - Sigurno se sećate svojih baka kako su noge utapale u toploj vodi pre uređivanja stopala, a to je ujedno i najbolji izbor za učinkovito uređivanje koje će zaista uroditi plodom. Ako potopite noge s odgovarajućim hranjivim solima koje će potaknuti omekšavanje kože, nećete nikada imati problema s grubom i tvrdom odumrlom kožom. Nakon namakanja, stopala obavezno dobro nahranite hidratantnom kremom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jednom nedeljno posebno hidratizirajte stopala - Postoji simpatičan izraz za stari dobar trik, “SPA čarape”. Iako su one puno manje glamurozne nego što zvuče, savršene su za duboko hranjenje kože na stopalima. Recept je jednostavan – pre spavanja, namažite debeli sloj kreme i navucite čarape, skinite tek ujutro kada se probudite. Isti tretman preporučuje se i za ruke.

Uklonite mrlje na noktima - Mrlje na noktima možete ukloniti pastom za zube koja izbjeljuje zube. Nanesite je na nokat i ostavite 3-5 minuta pa ptom dobro isperite četkicom. Imaćete savršeno čistu podlogu za nanošenje svetlih trendi lakova.

Nemojte pokušavati “izlečiti” žulj - Najgore je kopati po žulju, jer ga možete inficirati. Ono što smete je čistiti ga antiseptikom, nositi uvek sveže čarape i biti bosi koliko možete kako bi rana disala i ne bi se dodatno pritiskala.

Lak je obavezan - Iako su negovana stopala sama po sebi dovoljna, izgledaće bolje s dobrim lakom za nokte. Ove sezone nose se, između ostalog, metalik nijanse koje sjajno izgledaju na stopalima, no nećete pogrešiti ni s klasičnom crvenom, bordo, tamno ljubičastom ili crnom bojom.

 Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(ljepota i zdravlje.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track