PSIHIČKI VAMPIRI: Kako preživeti ljude koji crpe vašu energiju?
Foto: Profimedia

PAR KORISNIh TRIKOVA

PSIHIČKI VAMPIRI: Kako preživeti ljude koji crpe vašu energiju?

Žena -

Nezavisno o profilu energetskog kradljivca čija ste žrtva, na raspolaganju su vam odlične tehnike s kojima možete neutralisati štetno delovanje na vaše duhovni mir.

Suspregnite vidljive reakcije

Nemojte se prepirati ni protivrečiti. Iako ćete tokom kontakta sa čovekom koji vam isisava pozitivnu energiju osećati neku vrstu nelagode, potrudite se da to sakrijete (osim ako se niste odlučili za konačni obračun). Krvopije se hrane vidljivim znakovima stresa koji nanose. Bez tih pokazatelja, mogli bi odustati i povući se.

Ne govorite mnogo

Mnogi od njih su zadovoljni ako nateraju druge da saslušaju ili pročitaju ono što žele reći. Ako je vaš krvopija takav, najbolje je da što manje učestvujete u komunikaciji. Povremeno mu dajte do znanja da ga slušate kimanjem glave ili kratkim komentarima poput 'aha', 'dobro', 'da' i 'ok', ali mu ne dajte goriva za produžavanje monologa.

Promenite temu

Ako "isisavač energije" nije zlonameran, nego nehotično i nesvesno naporan, pokušajte da prebacite konverzaciju na lakšu temu. Preuzmite kontrolu i promenite sadržaj i ton razgovora u smeru koji vam odgovara.
Vizualizirajte štit
Neke žrtve psihičkih "vampira" tvrde da im tokom kontakta sa njima pomaže vizuelizacija odbrambenog energetskog polja oko svog tela. Zamislite da vas okružuje svetleći štit od kojeg se odbija štetan vampirov uticaj.
Ne gledajte u oči
Izbegavajte ili ograničite kontakt očima sa onim ko vas iscrpljuje. Što duže održavate kontakt očima s vampirom, to će veći biti njegov uticaj na vas.
Izbegavanje
Ako se ništa drugo ne pokaže delotvornim, izbegnite krvopiju kad je god moguće, ili trajno prekinite odnos s njim. To može biti lakše ili teže, zavisno o tome ko je vampir i koliko ste zapravo zavisni o njemu. No, ako su na kocki vaše zdravlje i sreća, prekid kontakta mogao bi biti spasonosan za vas.
(24 sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track