Radite ovo 15 minuta posle večere: Smršaćete za tren oka!
Foto: Thinkstock

Bez muke i odricanja

Radite ovo 15 minuta posle večere: Smršaćete za tren oka!

Žena -

Italijani ovo rade više puta dnevno, obično nakon svakog obroka, dok naš narod ima naviku da posle obilatog ručka prilegne da odmori

Ako ste od onih koji bi voleli da na brzinu izgube koji kilogram, poslužite se trikom koji Italijani stalno koriste, piše Stil!Poznato je da oni jedu pretežno testenine i testa, i to u velikim količinama, ali nisu gojazni. U čemu je tajna?Odgovor je passeggiata! Ne razumete o čemu se radi? Pročitajte i shvatićete!U pitanju je italijanski običaj kratke šetnje nakon obilnog obroka. Italijani ovo rade više puta dnevno, obično nakon svakog obroka, dok naš narod ima naviku da posle obilatog ručka prilegne da odmori.Ne radi se ni o kakvim napornim treninzima, trčanju ili slično, već o laganom hodu, uživanju u suncu, ćaskanju sa komšijama do prodavnice...I nauka je potvrdila da je samo jedna šetnja sasvim dovoljna da održavate svoju liniju vitkom celog života!

Ako je verovati novoj knjizi doktora Dejvida Ludviga i stručnog portala Prevention pod nazivom The Fat Cell Solution (Rešenje za masne ćelije), ova navika podstiče masne ćelije da oslobađaju dodatne kalorije.Takođe, studija objavljena u priznatom stručnom magazinu Diabetes Care (Lečenje dijabetesa) poziva, naročito starije ljude koji su u riziku od dobijanja dijabetesa, da svakog dana bar nakon jednog obroka pronađu 15 minuta vremena za laganu šetnju - kroz istraživanja se pokazalo da ova navika povećava sposobnost organizma da reguliše nivo šećera u krvi tokom naredna 24 sata.Kratka šetnja nakon obroka ima isti efekat kao 45 minuta hodanja tokom dana pre obroka, smanjuje stres i bar malo će vas odvući od sedelačkog načina života, i tako učiniti nešto dobro i za vašu kičmu.Ukoliko šetnju praktikujete posle večere, benefiti su još veći. Naime, lagana fizička aktivnost pred spavanje poboljšava rad biološkog sata, pomažući vam da spavate bolje, ubrzate varenje, stabilizujete insulin i ubrzate metabolizam.Nakon nekoliko dana, već ćete se navići na laganu šetnju i primetićete da se osećate mnogo bolje.Ukoliko ste već vitki, ne treba da odustanete od ove ideje - kratke večernje šetnje će vas osloboditi stresa, bez preznojavanja i napornih vežbi.

Pogledajte još na portalu Stil:Smršala 75 kg: Evo kako je sa 140 kg počela da dovodi život u red! (FOTO)Medicinska sestra smršala 35 kg kao od šale: Ovo su 3 ključne stvari za skidanje sala! (FOTO)Nedostatak gvožđa u krvi može da vam zagorča život: 10 znakova koje vam telo jasno šalje!Celog života pogrešno kuvate pirinač: Spremljen na ovaj način ima čak 80% manje toksina! (RECEPT)15 tajni kuvanja naših baka: Saveti zlata vredni za sve domaćice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track