Njeno zvučno ime, pun ukus u kome dominiraju čokolada, orah i lešnik osvojiće nepca i najzahtevnijih sladokusaca, piše Lisa.rs
Sastojci:
Za kore:
12 belanaca12 kašika šećera12 kašika mlevenih oraha12 kašika mlevenih badema4 kašike brašnakašičica uljanekoliko kapi limunovog soka
Za fil:
½ l mleka12 žumanaca12 kašika šećera1 vanilin-šećer5 kašika brašna250 g margarina250 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kore: Umutite belanca sa šećerom i dodajte ostale sastojke. Podelite smesu na tri dela i svaku koru pecite na podmazanom plehu, više je sušeći na blagoj temperaturi.
Fil: Umutite žumanca sa šećerom, dodajte ostale sastojke (osim čokolade) pa skuvajte fil na pari. Istopite čokoladu na tihoj vatri s kašičicom vode. Svaku koru prvo premažite istopljenom čokladom, pa filom. Odozgo, preko poslednjeg fila, možete posuti mevene orahe.