(RECEPT) ZABORAVIMO NA PRESU: Ova domaća maska ispravlja kosu zauvek!
Foto: Profimedia

Napravite sami

(RECEPT) ZABORAVIMO NA PRESU: Ova domaća maska ispravlja kosu zauvek!

Žena -

Prava, sjajna i glatka kosa je uvek u trendu i ide lepo uz svaki oblik glave, a takođe može da se stilizuje na različite načine.

Žene koje nemaju prirodno ravnu kosu znatno češće idu kod frizera na različite tretmane ili pokušavaju same kući da ukrote svoje nemirne lokne. Danas su dostupni i brojni hemijski tretmani koji nude dugotrajnije rešenje.

Međutim, kada dejstvo tretmana prođe, vidi se loš uticaj hemikalija na kosu koja postaje tanja, a moguća je i iritacija kože glave i gubitak vlasi. Ukoliko i vi priželjkujete savršeno ravnu kosu, možete da probate novi recept koji se pojavio na internetu. On navodno ispravlja kosu prirodnim putem i to zauvek, a mnoge žene su ga probale i tvrde da on zaista deluje.

Potrebno je:

- 1 šolja kokosovog mleka,

- sok 1 limuna,

- 2 kašike maslinovog ulja,

- 3 kašike kukuruznog skroba.

Način pripreme: Pomešajte kukuruzni skrob i sok od limuna tako da dobijete homogenu smesu. U šerpicu sipajte kokosovo mleko i maslinovo ulje, dodajte mešavinu kokosovog mleka i kukuruznog skroba, stavite na srednju vatru i mešajte bez prestanka dok se ne stvori kremasta masa. Ostavite smesu da se ohladi, pa je nanesite na kosu i pokrijte je kapom za tuširanje i vrućim peškirom. Posle jedan do dva sata je operite normalno šamponom i balzamom.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=102&v=I72wtCPf8qA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track