Roditelji, oprez: Ovi uljezi u čarapi mogu da ozbiljno naude vašoj bebi (FOTO)
Foto: Shutterstock

Opasne povrede

Roditelji, oprez: Ovi uljezi u čarapi mogu da ozbiljno naude vašoj bebi (FOTO)

Žena -

Tata dve devojčice odlučio je da upozori roditelje da pažljivo proveravaju stopala svojih mališana, jer posledice opasnosti koja se krije u čarapicama mogu biti velike.Da li vam se ikad dogodilo da vaša beba neutešno plače, da ste sve probali da je smirite, ali da vam razlog plača i dalje nije poznat?Skot i Džesika Voker, mama i tata iz Kanzasa, nedavno su se našli upravo u takvoj situaciji, piše Yumama.Naime, bračni par Voker bio je sa svojom petomesečnom ćerkom Moli na ručku kada je ona odjednom počela da plače. S obzirom da je malena devojčica bila sve uznemirenija, počela je da se i znoji, pa je mama Džesika odlučila da joj skine čarapice, a tada je i otkrila razlog njenog plača - devojčici se dlaka zamotala oko prsta toliko čvrsto da je krenula da joj seče kožu.

Had a small scare this afternoon with Ms. Molly. What happened was new to me, but apparently not totally uncommon, so I...

Posted by Scott Walker on Thursday, January 21, 2016

Poput većine roditelja, Skot i Džesika nikada nisu čuli za ovaj sindrom koji doktori nazivaju “sindrom stezanja prsta”, a koji može dovesti do prekida cirkulacije, pa čak u nekim slučajevima i do amputiranja prsta.

Do ovoga dolazi ako se neka dlaka (ili konac) uvuče ispod bebine čarape i nekako se čvrsto umota oko prsta, a doktori ističu da se ovo može dogoditi kako na stopalima, tako i na prstima na rukama, ali i genitalijama.“Nikada pre nisam video ništa slično, a ni čuo. Srećom, moja supruga je medicinska sestra, pa je znala šta da uradi”, izjavio je Skot za “Today.com”.

Skot je odlučio da na svom Fejsbuk profilu podeli ovo iskustvo, kako bi mladi roditelji među njegovim prijateljima znali da i njihovoj bebi ovako nešto može da se dogodi.

Fotografija Molinog stopala podeljena je više od 20 hiljada puta.Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:Mama zahvaljujući Fejsbuku otkrila od čega boluje njen mališanNajčešći problemi kod beba: Kako se leči pelenski osip?Upozorenje svim roditeljima: Poljubac neznanca umalo nije ubio moju bebu (FOTO)Kada bebu treba hitno odneti lekaruUplašena mama: Ne pravite ovu grešku sa auto-sedištem (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track