RUSKA ČOKOLADNA TORTA: Sjajan način da usrećite svoje najvoljenije
Foto: Profimedia

Recept

RUSKA ČOKOLADNA TORTA: Sjajan način da usrećite svoje najvoljenije

Žena -

Ukoliko su vam dosadilo da pravite iste recepte stalno, ovo je sjajan način da obnovite trpezu ovim sjajnim desertom.

Potrebno je više vremena za pravljenje, ali rezultat je neverovatan.

Kuglice:

250 g krem sira4 kašike šećera u prahu2 žumanceta3 kašike gustina100 g kokosovog brašna

Biskvit:

6 belanaca4 žumanca2 kašike brašna2 kašike gustina2 kašike kakaa4 kašike šećera u prahu1 vanilin šećer1 kašičica praška za pecivo100 g čokolade

Čokoladni preliv:

100 g čokolade3 kašike kisele pavlake

Za ukrašavanje: Nekoliko ušećerenih latica ružemalo srebrnih perlica

  • Prvo napraviti kuglice. U posudu staviti krem sir, šećer u prahu, gustin i žumanca. Sve izmiksati štapnim mikserom, a onda umešati kokosovo brašno. Odložiti u frižider na petnaestak minuta.
  • Onda ruke posuti šećerom u prahu, otkidati komadiće smese i praviti kuglice. Potrebno je dvanaest komada. Staviti ih na pek papir i vratiti u frižider dok spremamo smesu za biskvit.
  • Za biskvit umutiti 4 žumanca sa tri kašike šećera u prahu i vanilinom. Otopiti čokoladu na pari, pa kad se malo prohladi, dodati je žumancima.
  • Mikserom ujednačiti čokoladnu smesu, pa špatulom umešati sneg od 6 belanaca i jedne kašike šećera u prahu.
  • Kad se testo ujednači, prosejati u njega mešavinu brašna, praška za pecivo, kakaa i gustina. Pažljivo izmešati špatulom.
  • Kalup za torte veličine 24 cm, dobro pomastiti i posuti brašnom. Poređati u njega kuglice, pa zaliti čokoladnom smesom. Peći na 180 stepeni oko 35 minuta, najbolje proveriti čačkalicom.
  • Ohladiti tortu,pa skinuti obruč. Napraviti čokoladnu glazuru tako što otopimo čokoladu na pari, pa joj dodamo tri kašike kisele pavlake.
  • Preliti glazuru preko torte, lepo omazati i strane, pa ukrasiti tortu ušećerenim laticama ruže i srebrnim perlicama.
  • Ohađenu tortu seći na kriške i služiti.

Savet:

Ušećerene latice je lako napraviti. Dobro ih oprati i osušiti, a onda ovlaš umutiti belance, umakati ih u njega i posuti šećerom u prahu. Prosušiti na vazduhu...

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(NajjednostavnijiRecepti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track