ZAŠTITITE LICE OD PROLEĆA: Sačuvajte dobar ten uz ovih par trikova!
Foto: Profimedia

MOGUĆE JE

ZAŠTITITE LICE OD PROLEĆA: Sačuvajte dobar ten uz ovih par trikova!

Žena -

Dolaskom proleća može doći do raznih reakcija na koži, kao što je sušenje, crvenilo ili izbijanje osipa. Proleće nam, pored lepog vremena, donosi i mnoge ’’zamke’’ na koje bi trebalo posebno da obratite pažnju.

Evo kako da održite lepotu tena u toku promene vremena:

1. Napravite male promene u svojoj hidratantnoj rutini

Dakle, kao što već znate, nagle i velike promene nikad nisu dobra ideja. Lagano i postepeno prilagođavanje su jedini način za uspeh i lep ten tokom prelaznog perioda. Ukoliko na kožu nanesete nešto potpuno novo, desiće se vidna promena, koja u većini slučajeva ne ispadne dobra. Stoga, ukoliko ste tokom hladnih, zimskih dana pojačali hidriranje kože kako bi sprečili isušivanje i perutanje, sada, kada hladnoća počinje da se smanjuje, vreme je da i vi postepeno smanjujete hidrataciju kože.

Ovo ne znači da treba da kupujete gomilu novih losiona i krema. Ukoliko imate jedan proizvod za hidrataciju koji koristite tokom zime, a jedan koji koristite leti, jednostavno ih možete pomešati i koristiti ih tokom prolećne sezone. Jednostavnije je, a i jeftinije. Isprobajte!

2. Održavajte stabilnost dijete

Kada je novogodišnja dijeta završena, a uskršnji praznici su sve bliži, može se lako desiti da izgubimo balans u ishrani. Budite svesni očiglednih ’’zamki’’ od hrane koja vas okružuje i zapamtite da su vaše zdravlje i izgled kože najvažniji.

Čokoladne bombonjere i ukusne torte mogu biti pravi izazov, ali isto tako mogu uznemiriti vaše hormone i izazvati mrlje na koži, akne i mitisere. Budite razumni i umereni. Zvuči dosadno? Pa, vaša koža će vam biti zahvalna.

3. Izbegavajte ledene kafe

Jedan od prvih vesnika proleća su ljudi sa kartonskim čašama punim slatke, ukusne ledene kafe sa šlagom na vrhu. Gde ima sunca, ima i kafe za poneti.

Da, činjenica je, ukusne su i neodoljive. Ali, nemojte da zaboravite da vam kofein i mleko neće pomoći da lice održite čistim. Naprotiv, desiće se upravo suprotno. Predlažemo vam da se otarasite svih dodatnih toksina konzumiranjem veće količine vode i biljnih čajeva.

4. Ne zaboravite na svoj ’’Beauty sleep’’

Dani su konačno duži. Šansa da provodimo nekoliko sati više u krevetu polako nestaje, dok nas proleće puni energijom i tera nas da ustanemo i izađemo napolje. To je svakako divno.

Preporučujemo vam da se ne prebacujete na ’’letnji režim’’ prerano. Ostajanje do kasno u noć utiče na balans naših hormona. Poremećaj spavanja i nedostatak sna utiče na hormone odgovorne za regulisanje gladi, što nas navodi na konzumiranje većih količina ugljenih hidrata i masti, što naravno dovodi do raznih reakcija na koži. Potrudite se da ne upadnete u ovu zamku!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) UŽIVAJTE BEZ TEGOBA: Kako da na potpuno prirodan način sprečite prolećne alergije!

(zenskimagazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track