SARA JE OVIM STATUSOM RAZBESNELA JAVNOST: Žene tokom menstruacije ne bi trebalo da donose odluke!
Foto: Profimedia

Pometnja na društvenim mrežama

SARA JE OVIM STATUSOM RAZBESNELA JAVNOST: Žene tokom menstruacije ne bi trebalo da donose odluke!

Žena -

Australijska vlasnica kompanije za konsalting izazvala je veliku kontroverzu nakon što je napisala članak u kojem objašnjava zašto žene ne bi smele da donose važne odluke tokom menstruacije.

Sara Makartur King napisala je članak za lokalne novine "Her Kanbera" o tome kako žene mogu da smanje predmenstrualnu tenziju ukoliko su na visokim pozicijama.

"Nemojte donositi kritične odluke. Ako su zaista važne, neka sačekaju sledeću nedelju, neće ništa škoditi. Ako baš morate, onda pozovite osobu od poverenja i vidite šta ona misli", napisala je.

Ova rečenica je izazvala veliku pometnju na društvenim mrežama, toliko da je Sara morala da ukloni tekst sa Fejsbuka. Ipak, ona kaže da i dalje stoji pri svojoj izjavi.

"Članak je zasnovan isključivo na mom iskustvu, ali i pomaganju nekim klijentima oko važnih odluka. Postoji obrazac ponašanja koji prilikom menstruacije primetim na sebi i ne mogu ništa da uradim po tom pitanju", bila je jasna Sara.

Ona je svoj savet uporedila sa medicinskim stanjem.

"To je isto kao kada neko ima nizak šećer. Ako odlučujete praznog stomaka i imate hiperglikemiju, to neće biti racionalna odluka. Ne kažem da su žene lude i ne mogu da donesu odluku. Odluka o kojoj sam ja govorila je u smislu da ne moraju baš kupovati novu kuću za vreme menstruacije."

I pored objašnjenja, mnogo ljudi je kritikovalo njen članak zbog negativne konotacije i predrasuda o ženama na visokim pozicajama, ali i zbog jezika koji koristi u svom tekstu.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(SuperŽena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track