SAVET ZLATA VREDAN: Uflekali ste lakom za nokte majicu, kauč... Evo kako da ga skinete
Foto: Profimedija

Što brže reagujete, lakše će se skinuti

SAVET ZLATA VREDAN: Uflekali ste lakom za nokte majicu, kauč... Evo kako da ga skinete

Žena -
Ne koristite aceton na vuni. Uništiće materijali i ostaviti fleke

Mnogo žena muči ovaj problem. Pri lakiranju noktiju, malo laka završi tamo gde ne treba. To ne znači da fleka ne može biti skinuta sa stola, majice, kauča. Što brže reagujete, lakše će se skinuti.SKIDANJE LAKA ZA NOKTE SA VUNENe koristite aceton na vuni. Uništiće materijali i ostaviti fleke. Ne paničite, postoji lako rešenje za ovaj problem. Samo naprskajte lak sa dosta laka za kosu i pustite da stoji dvadeset sekundi, a zatim obrišite. Možda ćete morati da ponovite postupak nekoliko puta, ali barem nećete imati fleke.

SKINITE FLEKU SA TKANINEVerovatno jedan od najvećih problema. Aceton može da ošteti neke materijale, pa morate biti pažljivi. Ako koristite na nežnoj tkanini, potrudite se da operete fleku odmah nakon skidanja. Ukoliko skidač laka nije opcija, probajte sa lakom za kosu.

SKIDANJE LAKA ZA NOKTE SA KOSEAko ste u žurbi, može da se desi da neosušeni lak sa noktiju pređe na vašu kosu. U koliko je i dalje u tečnom stanju, uzmite skidač laka za nokte bez acetona i lagano skinite fleku iz kose. Ako se osušio, uzmite malo balsama za kosu i nežno prođite kroz to mesto, dok lak ne sklizne sa vaše kose.

SKIDANJE FLEKA SA TEPIHAKoje boje vam je tepih? Ako je svetle boje, najbolje je koristiti skidač laka za nokte bez acetona. Ako je taman i niste sigurni da će aceton naneti štetu, probajte da stavite lak za kosu ili alkohol, a zatim da skinete fleku sunđerom ili ubrusom. Ne odustajte i budite uporni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track