SEDITE NA MOKRI PEŠKIR: Uklonite ODVRATNE bubuljice sa zadnjice uz pomoć ovih 6 saveta!
Foto: Profimedia

IMA REŠENJA

SEDITE NA MOKRI PEŠKIR: Uklonite ODVRATNE bubuljice sa zadnjice uz pomoć ovih 6 saveta!

Žena -

Zbog znojenja i iritacije u folikuli dlake na zadnjici skupljaju se mrtve ćelije i bakterije. Tada dolazi do pojave akni i bubuljica protiv kojih se možete boriti uz pomoć sledećih 6 saveta.

1. Tuširanje uklanja glavnog uzročnika bubuljica

Ukoliko ponekad, nakon vežbanja ili trčanja po gradu umesto pod tuš duže ostanete u znojavoj odeći povećavate šanse za nastanak bubuljica na zadnjici. Naime, znojna odeća puna je bakterija stoga je najbolje odmah nakon vežbanja uskočiti pod tuš.2. Ne zaboravite na pilingDva puta nedeljno pomešajte jednu veliku kašiku meda i jednu veliku kašiku šećera i nežnim kružnim pokretima ruke tretirajte kožu ovim najjednostavnijim pilingom iz kućne radinosti.
foto Profimedia
foto Profimedia

3. Sedite 15 minuta na toplom peškiruZačepljene pore otvorićete uz pomoć pilinga, a u tome će vam dodatno pomoći i jedan jednostavan trik sa peškirom. Nakon tuširanja namočite veći peškir u toploj vodi.Temperaturu vode prilagodite sebi tj. neka bude onoliko topla koliko to vaša koža može da podnese. Zatim sedite na peškir, koji kada se ohladi ponovo umočite u toplu vodu. Vlaga i toplina otvoriće pore zbog kojih nastaju bubuljice.4. Benzoidni peroksid eliminiše višak uljaGel za pranje koji sadrži salicilnu kiselinu mogao bi pomoći u rešavanju ovog neprijatnog estetskog problema.Kako bi rešili problem akni na zadnjici potrebno je da kupujete kreme na bazi benzoidnog peroksida. Ovaj sastojak naime, čisti mrtve ćelije kože, eliminiše višak ulja i sebuma u ​​folikulama te tako sprečava dalje upalne procese.

foto Profimedia
foto Profimedia

5. Losioni sa mlečnom kiselinom

Potražite losione za telo koje sadrže mlečnu kiselinu. Ona nežno čisti mrtve ćelije kože i tako daje svoj doprinos bržem nestajanju bubuljica. Pre kupovine losiona za telo svakako proverite deklaraciju kako bi bili sigurni da sadrži mlečnu kiselinu.6. Salicilna kiselina uklanja mrtve ćelijeSalicilna kiselina pomaže uklanjanju mrtvih ćelija sa površinskog sloja kože te čisti začepljene pore. Gel za pranje koji sadrži salicilnu kiselinu mogao bi pomoći u rešavanju ovog neprijatnog estetskog problema, kao i svi drugi proizvodi sa ovom kiselinom koja deluje antiseptički i umanjuje upalne procese. Potrebno je mesto tretirati nekoliko puta nedeljno kako bi se videli rezultati.
foto Profimedia
foto Profimedia
(zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track