ŠOK! JOŠ SMO U SREDNJEM VEKU: Za uspešan brak nije svejedno da li imate sina ili ćerku
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Neke stvari se nikada neće promeniti.

ŠOK! JOŠ SMO U SREDNJEM VEKU: Za uspešan brak nije svejedno da li imate sina ili ćerku

Žena -

Za uspešan brak nije svejedno da li imate sina ili ćerkuVećina parova i dalje priželjkuje muškog potomka, iako to nikako ne bi priznali. Saznajte da li će biti srećni ako im se ova velika želja ostvari.

Koliko god da se vadite na savremeno doba i moderna razmišljanja kada izražavate stav o polu deteta koje želite da imate, duboko u vama još uvek čuči razmišljanje da je bolje dobiti sina nego ćerku.

U prošlosti se rađanje sina umesto ćerke smatralo velikim uspehom. Negde je to i danas slučaj.

Za potrebe najnovijeg istraživanja, koje je sproveo profesor ekonomije Gordon Dal s Kalifornijskog univerziteta u San Dijegu, analizirani su podaci popisa stanovništva SAD-a, pa je otkriveno da će muškarci češće da zaprose ženu ako je trudna s dečakom, kao i da su manje šanse da će se par razvesti ako je njihovo prvorođeno dete muško.

Odvojeno istraživanje, sprovedeno na Univerzitetu u Majamiju pokazalo je da kod parova koji imaju sina postoji veća verovatnoća da će i dalje biti u braku tri godine posle rođenja sina, nego oni sa ćerkom.

U SAD-u 64 odsto dečaka, uzrasta između 11 i 14 godina, živi sa svojim biološkim ocem, nasuprot 61 odsto devojčica. Razlika je mala, ali postoji, kao i činjenica da je ovo slučaj u još nekoliko drugih zapadnih zemalja. Postoje razne psihološke hipoteze, koje pokušavaju da objasne ovaj trend, uključujući podsvesnu polnu pristrasnost i mogućnost da muškarci smatraju sinove svojim prijateljima i srodnim dušama.

S druge strane, istraživanje Univerziteta Rutgers je otkrilo da u vreme finansijske krize, roditelji izgleda preferiraju ćerke, ili su bar prema njima finansijski velikodušniji, ali to je izgleda motivisano željom za unucima.

Indipendet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track