SPEKTAKL: Bajka u Fontani di Trevi
Foto: Profimedia

Revija koja će ući u istoriju

SPEKTAKL: Bajka u Fontani di Trevi

Žena -

Na Fontani di Trevi u Rimu modni brend „Fendi“ proslavio je 90. rođendan. Slavljenička kolekcija inspirisana je bajkama Hansa Kristijana Andersena

Čarobnom modnom revijom italijanski modni gigant „Fendi“ obeležio je 90 godina postojanja. Bilo je to veče o kojem će se još dugo pričati i koje će bez sumnje naći svoje mesto u modnoj istoriji zahvaljujući ne samo bajkovitim kreacijama nego i lokaciji na kojoj je održana.

Naime, „Fendi“ je svoju slavljeničku kolekciju za jesen 2016. prikazao na jednoj od najlepših fontana na svetu - Fontani di Trevi u Rimu, a u njenu restauraciju, koja je trajala skoro dve godine, investirao je više od dva miliona evra.Da se ovaj veliki posao i te kako isplatio, bilo je jasno kad je počeo modni mega spektakl. Fontana je pretvorena je u monumentalnu modnu pistu kojom su manekenke, među njima i top-modeli Bela Hadid i Kendal Džener, hodale u kolekciji inspirisanoj bajkama Hansa Kristijana Andersena, čiji je kreator danski ilustrator Kaj Nilson, koji je kasnije radio i za „Dizni‘.

Karl Lagerfeld, kreativni direktor i glavni dizajner „Fendija“, i dizajnerka Silvija Fendi stvorili su luksuznu kolekciju kojom dominiraju svetlucave večernje haljine sa izrezom sa strane, na kojima se reflektovala svetlost tirkizne vode po kojoj su manekenke hodale. Naravno, bila je to samo optička iluzija jer se iznad površine vode nalazio stakleni pod.Goste revije, njih 200, opčinio je i plašt od sive svile koji se otvarao s prednje i zadnje strane. Torbe, po kojima je „Fendi“ mnogima i najpoznatiji, izgledaju kao da su napravljene od krzna, ali se zapravo sastoje od sitnih delova svile sašivenih zajedno tako da izgledaju kao zmijska koža.

Sjajan tim... Karl Lagerfeld i Silvija Fendi
Sjajan tim... Karl Lagerfeld i Silvija Fendi

Modnu kuću „Fendi“ osnovali su 1925. godine Adel i Edoardo Fendi kao trgovinu kožom i krznom u Rimu. Nakon 1946. pet sestara iz druge generacije ove porodice, Paola, Ana, Franka, Karla i Alda, uključile su se u biznis i dale mu veliki polet.Karl Lagerfeld priključio se „Fendiju“ 1965. kao kreativni direktor, a od 2001. ovo je multinacionalni luksuzni modni brend.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track