ŠTA SE KRIJE IZA SIMPATIČNE OSOBE? Pomoću ovih 5 znakova otkrićete njene LOŠE NAMERE!
Foto: Profimedia

Dvoličnost

ŠTA SE KRIJE IZA SIMPATIČNE OSOBE? Pomoću ovih 5 znakova otkrićete njene LOŠE NAMERE!

Žena -

Na dvolične osobe koje se prave da su nam prijatelji, a zapravo to nisu, naišli smo svi u životu. Da biste se lakše obranili od takvih manipulatora, proverite koji to znakovi otkrivaju da "simpatična" osoba ima loše namere.

Naučite da u svakoj situaciji "provalite" da vas neko obmanjuje, a u tome će vam pomoći ovih 5 znakova:

1. Razgovori su uvek jednostrani

Osobe koje se prave simpatične, a zapravo nam žele loše, programirane su da dominiraju razgovorom. "Običnim" ljudima može nedostajati sposobnost aktivnog slušanja, ali bar će se truditi da vode dijalog, dakle da razgovor bude obostran.

Ovo je upozorenje na koje morate reagovati: Kada manipulator oseti da njegove taktike u razgovoru ne deluju, upotrebiće neku drugu metodu da postigne svoj cilj. Ponekad će ta promena taktike biti iznenadna pa će odjednom pokazati interes za vaš život i raspitivati se šta ima novo kod vas. Manipulatori su toliko fokusirani na sebe da će nakon nekog vremena razgovor opet postati jednostran pa će sami sebe staviti u centar pažnje.

Profimedia
Profimedia

2. Konstantno ima neke zahteve

Drugi "talenat" koji poseduju manipulatori ove vrste je sposobnost da vas izmore. "Simpatičnu" osobu sa lošim namerama prepoznaćete po tome što će neprestano tražiti nešto od vas. I te prohteve često će iznositi na suptilan način čime vas može zbuniti. Manipulatori to rade jer ih njihov veliki ego uverava da će svojim superiornim metodama nadjačati osećaj samokontrole svoje "žrtve". Nemojte dozvoliti da se to dogodi. Suprotstavite se njihovim rečima i odlučno odbijte sudelovati u njihovoj igri.

Profimedia
Profimedia

3. Nagovaranje je za njih igra

Manipulatori ove vrste skloni su nagovaranju, a da li su njihovi pokušaji uspešni je nevažno. Oni uvek misle da jesu. Nagovaranje i pritisak mogu biti moćno oružje naročito ako je "žrtva" neko ko nije dovoljno pronicljiv. I osobe koje ne znaju reći ne takođe lako mogu popustiti nagovaranju. Zato, vežbajte svoju sposobnost rasuđivanja i trudite se da naučite da kažete ne.

Profimedia
Profimedia

4. Ima neprirodan kontakt očima i govor tela

Čvrst i siguran kontakt očima većina nas tumači kao znak da nekome možemo verovati, a manipulatori to tumačenje upotrebljavaju u sopstvenu korist. Naime, oni će vas dugo gledati u oči, a govorom tela pokazivaće da osećaju prisnost sa vama, međutim jedna greška će ih otkriti – kontakt očima trajaće predugo, imaćete osećaj da osoba neprestano "zuri" u vas zbog ćete ćete se osećati nelagodno. Ne skidanjem pogleda sa vas, manipulator zapravo želi da ima vas pod kontrolom i želi biti siguran da ćete napraviti ono šta on želi.

5. Osećate se loše posle razgovora sa tom osobom

Jedna reč najbolje opisuje kako se osećamo nakon komunikacije sa "simpatičnom" osobom koja zapravo ima loše namere – zbunjenost. Uz to, možete se osećati frustrirano, ljutito, neshvaćeno i imati druge negativne osećaje. Takve osećaje možete imati jedino u dva slučaja: ličnost druge osobe ne podudara se sa vašom ili druga osoba ima loše namere. O kom god slučaju se radilo, ta osoba ne bi trebalo da vam bude prijatelj.

zadovoljna.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track