STARI DOSTOJANSTVENO I SA STILOM: Probajte masku za lice Sofije Loren (82) koja sadrži 4 sastojka!
Foto: Profimedia

njome godinama neguje kožu

STARI DOSTOJANSTVENO I SA STILOM: Probajte masku za lice Sofije Loren (82) koja sadrži 4 sastojka!

Žena -

Ako bi nečiju bjuti rutinu voleli da do tančina primenimo, onda je to svakako ona Sofije Loren! Žena koja već gazi devetu deceniju, verovali ili ne, već godinama je simbol lepote, mladolikosti, ženstvenosti i dobre nege.

Predivna Italijanka jednom prilikom otkrila je i recept za negu lica koji joj je pomogao više od skupih kozmetičkih preparata, istakavši da je to najbolji domaći melem koji je primenjivala.

Reč je o jednostavnoj maski za podmlađivanje, za koju vam treba svega 4 sastojka.

Pa, ako vam je stalo da se suprotstavite godinama, i održite svoje lice zategnutim, blistavim i elastičnim, ovo je prava stvar za vas.Potrebni sastojci:

  • pola kesice želatina od 10 gr
  • 150 gr kajmaka (mleka, kefira ili jogurta)
  • 1 čajna kašičica glicerina (apotekarski ili biljni)
  • 1 čajna kašičica meda
Ukoliko imate suvu kožu lica, odlučite se za kajmak, dok će normalnom tipu kože više odgovarati mleko ili jogurt. Za masnu kožu preporučuju se kiselo mleko ili kefir.Želatin je zaslužan za "peglanje" sitnih bora, te za omekšavanje kože i podsticanje cirkulacije.
foto Profimedia
foto Profimedia
Priprema:
Rastvorite želatin u kajmaku (ili u drugom kiselomlečnom proizvodu), pa odložite u frižider na 6 do 8 sati. Nakon toga, blago mešajući, ugrejte smesu na vodenoj pari, dok se želatin potpuno ne rastvori.Sklonite sa šporeta, pa u smesu dodajte med i glicerin. Dobro promešajte. Sačekajte nekoliko minuta da se malo ohladi, pa je nanesite na čisto lice, vrat i zonu dekoltea.
Držite je na koži 20-25 minuta, a potom je uklonite papirnom maramicom, umočenom u mleko.
Ostatke maske isperite toplom, pa hladnom vodom. Ovako pripremljenu masku čuvajte u frižideru 5-7 dana i nanosite je svakodnevno.Ujutro je možete nanositi na lice hladnu, da biste osvežili lice, a uveče malo ugrejanu (u mikrotalasnoj ili na vodenoj pari) za pojačanje hranljivog efekta.
foto Profimedia
foto Profimedia

(ljepotaizdravlje.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track