ŠTETNA DNEVNA RUTINA: Evo zašto NIKADA ne treba da perete LICE kada se tuširate!
Foto: Profimedia

Vodite računa o koži

ŠTETNA DNEVNA RUTINA: Evo zašto NIKADA ne treba da perete LICE kada se tuširate!

Žena -

Verovatno imate uobičajenu rutinu za vrijeme tuširanja, koja podrazumeva korišćenje sapuna, depilacijske kreme, gela za tuširanje, šampona i sredstva za čišćenje lica.

Sve navedeno su, zapravo, različite vrste sapuna.

Uprkos tome što vam se čini sasvim logično da nasapunjate i lice dok se tuširate, mogli biste razmisliti još jednom pre nego što to uradite.

Koža lica veoma je komplikovana i zahtevna. Kada ste bili mladi, bilo je dovoljno da se umijete samo vodom i nastavite dan, ali nakon osamnaeste godine moglo bi vam zatrebati i nešto više od toga.

Međutim, pre nego što se zapitate šta vam to treba, ustanovimo šta vam ne treba. Nipošto se nemojte umivati dok se tuširate. Mnogo je bolje za kožu lica da se umijete nad umivaonikom hladnom vodom, nego da to radite za vreme tuširanja toplom. Na taj način ćete imati mogućnost boljeg kontrolisanja temperature.

Nekima tuširanje hladnom vodom ne predstavlja problem, jer im omogućava bolju cirkulaciju i deluje direktno i na kožu lica. Onima koji ipak ne preferiraju ovakav način tuširanja, savetujemo da se umiju nad umivaonikom, jer hladna voda omogućava dotok krvi u lice koji obezbeđuje blistav ten i čistu kožu.

Neki od vas će pomisliti na alternativu u vidu vlažnih maramica, kako bi skinuli šminku, ali verujte da ništa ne deluje tako dobro na kožu lica kao što je hladna voda za umivanje. Sjaj kože postiže se zdravim načinom ishrane, uravnoteženim vežbanjem i brigom o svom telu. Zato vam savetujemo da se za vreme tuširanja ne umivate, već sačekate priliku da to uradite hladnom vodom. Osim ako možete podneti i tuširanje istom.

minimagazin.info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track