SUVA KOŽA I IRITACIJE SU SADA PROŠLOST: Napravite SAMI ovaj prirodni TONIK za lice!
Foto: Profimedia

Probajte

SUVA KOŽA I IRITACIJE SU SADA PROŠLOST: Napravite SAMI ovaj prirodni TONIK za lice!

Žena -

Dobro je znati da ste na vaše lice naneli samo prirodne sastojke i nešto provereno.

Problem kod kupovine kozmetike je što može i ne mora sadržati sastojke zbog kojih koža može negativno reagovati i to u obliku iritacija koje se manifestuju u obliku crvenila i svraba.

Tonik za lice treba koristiti leti jer pruža potrebnu svežinu i ujedno čisti lice, dok zimi štiti od negativnih uticaja od vetra kao što je sušenje kože i crvenilo.

Profimedia
Profimedia

Kako bi uvek bili zadovoljni negom svoje kože potrebno je voditi računa o čišćenju lica kao i odabiru odgovarajućih krema. Među potrebnim preparatima za lice nalazi se i prirodni tonik za lice, a dobro je znati kako ga možete sami napraviti i biti sigurni da ste na lice nanijeli samo proverene sastojke.

Problem kod kupovine kozmetike je što može i ne mora sadržati sastojke zbog kojih koža može negativno reagovati i to u obliku iritacija koje se manifestuju u obliku crvenila i svraba. Tonik za lice treba koristiti leti jer pruža potrebnu svežinu i ujedno čisti lice, dok zimi štiti od negativnih uticaja od vetra kao što je sušenje kože i crvenilo.

Profimedia
Profimedia

Prirodni tonik za lice možete i sami napraviti ako nabavite nekoliko sastojaka. Potrebno vam je cvieće kamilice, 4 kapi eteričnog ulja limuna, 150 ml destilovane vode i 20 ml alkohola.

Profimedia
Profimedia

Operite limun i potom ga ogulite i promešajte cvetove kamilice sa limunom i preko njih prelijte destilovanu vodu koju ste pre toga zagrejali. Ostavite smesu da odstoji nekoliko sati i nakon toga ulijte u bočicu. Na kraju dodajte malo eteričnog ulja limuna, alkohola i zatvorite bočicu i držite na hladnom mestu. Tonik možete naneti uz pomoć vate.

Jasno je da tonik za lice predstavlja važan deo kozmetike za svaku osobu i ne bi trebalo da ga isključujete iz jutarnjih i večernjih rituala ako želite da imate lepu kožu lica.

zanosna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track