Svako dete treba da zna: Kako nastaje njihov omiljeni napitak za početak i kraj dana!
Foto: Profimedia

Svako dete treba da zna: Kako nastaje njihov omiljeni napitak za početak i kraj dana!

Žena -

“Vidi, tata, zašto ova krava nema rogove?”, radoznalo je uskliknula devojčica kada je prvi put u životu zakoračila na farmu i susrela se sa domaćim životinjama. Njenoj sreći nije bilo kraja.

Zato, roditelji, umesto da vaša deca o životinjama i biljkama uče samo iz crtanih filmova i slikovnica, priuštite im istinski dodir sa prirodom i seoskim lepotama.Neka vaše dete još od malih nogu zna da koka nosi jaje, a da krava daje mleko. Da njihov omiljeni napitak prelazi dug put od farme do prodavnice, kako bi završio u njihovoj šolji pred spavanje ili za veseo početak dana. Neka znaju da i krava mora da jede, da bi porasla velika i dala zdravo mleko. Da svakodnevno pase travu i jede kukuruz. Nosi mladunče u stomaku devet meseci. Muze se dva puta dnevno. Leti svaki dan popije od 100 do 150 litara vode, dok pojede preko 40 kg hrane. Da postoje čike koje i o njima brinu i da se zovu veterinari, a da ih uzgajaju farmeri.Upravo uz čašu mleka generacije dece odrasle su u zdrave i prave ljude. Moja Kravica mleko sadrži sve hranljive sastojke, idealne za zdravu ishranu i odrastanje svakog deteta.

Kako bi se i deca koja žive daleko od sela upoznala sa životom na farmi i procesom dobijanja mleka, Moja Kravica karavan pod nazivom „Put mleka“, od 1. juna započeo je obilazak gradova širom Srbije. U okviru ove manifestacije najviše su uživali mališani zbog kojih su na trgovima izgrađene specijalne postavke farme sa edukativno-zabavnim programom i igricama, poput muže krava, igre memorije, lavirinta od sena i kartoline za slikanje. Deca su na taj način mogla da nauče kako Moja Kravica mleko putuje od farme do njihovih domova. Svi mališani koji su učestvovali u igrama dobili su diplome za ostvaren uspeh u poznavanju puta mleka, kao i poklone, uz koje će im uspomene na ovu avanturu trajati zauvek.Moja Kravica karavan još uvek traje, zato, roditelji, u subotu 25. juna dovedite svoju decu u Niš na nezaboravno druženje.Što bi rekao naš veliki pisac Dobrica Erić: “Stasaćete lepi, jaki, zdravi, ne shvativši šta ste dužni kravi!”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track