SVI PRIČAJU O VODI I LIMUNU: Ona je to radila godinu dana i evo kakvo je njeno iskustvo!
Foto: Shutterstock

Recept

SVI PRIČAJU O VODI I LIMUNU: Ona je to radila godinu dana i evo kakvo je njeno iskustvo!

Žena -

Britanska blogerka i novinarka Kristal Dejvis rešila je da eksperimntiše i isproba jednostavan recept za zdravlje koji je kružio svetom. Reč je o toploj vodi sa limunom i medom, koja navodno iz korena jača vaš imunitet i oporavlja organizam. Ovo je njena priča o neverovatnoj transformaciji.

Pre nešto više od godinu dana grip me je dotukao bukvalno. Na preporuku jedne poznanice počela sam da konzumiram svako jutro šolju tople vode sa limunom i medom. u početku sam bila skeptična, međutim grip je ubrzo nestao, a ja sam nastavila da praktikujem ovu naviku.

Svako jutro dan sam počinjala ovim napitkom i to traje već ravno godinu dana. Za taj period moj organizam dobio je sasvim novo "ruho". Šta se sve promenilo?

1. Već godinu dana nisam se nijednom prehladila

Nisam verovala u prirodnu medicinu i bila sam rob tableta i antibiotika. Glavobolja, umor, bol u stomaku – sve sam rešavala tabletama. A onda uz ovaj napitak, za godinu dana nisam kinula, glavobolje su postale prošlost, moj imunitet je konstantno bio jak i spreman da se izbori sa virusima i bakterijama.

2. Ne pijem više jutarnju kafu i lako se budim

Moj jutarnji koktel sa limunom izlečio me je i zavisnosti od kafe. Sada imam više nergije tokom dana, bolje spavam, lako se razbuđujem. Pre ovog napitka trebalo mi je bar sat vremena da dođem k sebi nakon ustajanja. To više nije slučaj, nema jutarnje nervoze ni napetosti.

3. Meni bliski ljudi sledili su moj primer. I oni su sada zdraviji

Cela porodica počela je da sledi moj primer. Tako da se niko od nas nije razboleo već godinu dana – izbegli smo grip, prehlade, kijavice, upale grla… Ne znam kako deluje ovaj čaroban napitak, ali on radi!

4. Moje varenje je bolje nego ikada

Svi sastojci u ovom napitku potpomažu probavni trakt. Takođe, zahvaljujući dejstvu limuna na organizam, namirnice se prerađuju bolje, a vi dobijate više hranljivih materija. Antiseptična dejstva meda utiču povoljno na varenje, a kombinacija sa vodom omekšava stolicu. Takođe, ovaj eliksir “tera” želudac da proizvodi više sokova koji omogućavaju organizmu efikasnije eliminisanje toksina.

5. Lepša sam i sijam (kako spolja, tako i iznutra)

I vaša koža biće sjajnija, zdravija i čistija! Voda stimuliše proizvodnju kolagena, što je veoma korisno za vašu kožu. A sjajna stvar je i ta da će vam ovaj napitak pomoći da smršate – ubrzava metabolizam, smanjuje apetit i potrebu za slatkišima.

Recept za ovaj napitak

Potrebni sastojci:

limun

med

prokuvana voda

Priprema i upotreba:

U jednu čašu iscediti polovinu limuna i dodati kašičicu meda. Preliti prokuvanom vodom i promešati.Piti svako jutro nakon buđenja.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track