TEST LIČNOSTI: Da li učite iz svojih grešaka?
Foto: Shutterstock

Zabava

TEST LIČNOSTI: Da li učite iz svojih grešaka?

Žena -
Svakome se desi da pogreši. Međutim, velika je prednost ako iz svojih grešaka umete da izvučete neku pouku, da ne biste ponovo pali na istoj stvari. Da li vam to uspeva, otkriće vam ovaj test.

1 Žurite nekuda, a na ulici vas presreću anketari. Kako se ponašate?A Iz svoje kože se ne može...B Kratko odgovaram na pitanjaC Ne upuštam se u anketu2 Kako ste kao đak reagovali na loše ocene?A Znala sam svoje mane i radila na njima – ili sam bar planirala da to činimB Bila sam besna i razočaranaC Ulagala sam više truda3 Na jednom sastanku na poslu dobijate mnogo kritike...A Isključujem se i sve stoički podnosimB Branim svoj radC Zapisujem sve što mi je zamereno 4 Partner se stalno žali da ste u diskusiji suviše žustri i sve shvatate lično...A Razmišljam da li je ta kritika osnovanaB Kažem da ću se potruditi da ublažim svoje reakcijeC Tvrdim da je on taj koji ne podnosi kritiku5 Drugarica vas moli za pomoć u pripremi rođendana, a prošli put ste vi sve odradili. Kako reagujete?A Kažem da nemam vremena i da ću spremiti neki kolačB Pokrećem priču o prošlom rođendanu i tražim da se dogovorimo o preraspodeli poslovaC Ne mogu da je odbijem, pa joj ponovo pomažem

5-8 bodovaSamokritični ste i razmišljate o svojim greškama, ali niste preoštri prema sebi. Kada se desi da pogrešite, pokušavate da saoznate razlog i trudite se da se to više ne ponovi.9-12 bodovaPrilično ste svesni gde leže vaše mane i stalno se zaklinjete da ćete se radikalno popraviti. Bolje je da budete skromniji i počnete od sitnijih stvari, jer ćete tako postići bar neki rezultat.13-15 bodovaVaš problem je to što ne želite da priznate svoje greške. Verovatno želite da budete savršeni, pa bi svaka samokritika za vas bila isuviše bolna. Pokušajte da se opustite i budete manje strogi prema sebi – i drugi će vas tada više voleti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track