TRIO KIKIRIJA, ČOKOLADE I KREMA: Isprobajte ovu brzu poslasticu
Foto: Profimedia

Čuvena snikers torta

TRIO KIKIRIJA, ČOKOLADE I KREMA: Isprobajte ovu brzu poslasticu

Žena -
Upravo takvu ne previše zahtevnu poslasticu u pripremi koja garantuje spoj osveženja i rapsodije užitka za nepce pronašli smo u snikers torti

U potrazi za letnjim receptima za osvežavajuće poslastice biramo one za koje ne treba izdvojiti previše vremena ispred frižidera i špreta.

Upravo takvu ne previše zahtevnu poslasticu u pripremi koja garantuje spoj osveženja i rapsodije užitka za nepce pronašli smo u snikers torti.

Trio kikirikija, čokolade i krema, bez biskvita garancija su uživanja kojoj iz prve ruke ne mogu da odole deca, a i odrasli.

Sastojci:– 5 žumanaca– 5 belanjaka– 5 kašičica šećera– ½ l pavlake za šlag– 300 g kikirikija u ljusci– 150 g čokolade za kuvanje– Malo putera i malo mleka

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Priprema:

1. Žumance umiksati dok ne dobijete glatki krem i stavite je u posudu na paru na najmanje 4 minuta uz neprestano mešanje, skinuti s pare i ostaviti da se malo ohladi.

2. U međuvremenu pavlaku za šlag istucite u sneg, belance takođe istucite u čvrsti sneg pa u njih naizmenično dodajte kašiku pavlake, kašiku šećera i kašiku žumanaca i miksajte na najmanjem stepenu okretaja mešalica. Nastavite s dodavanjem sastojaka dok sve ne potošite i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Krem stavite u frižider na desetak minuta.

3. U međuvremenu očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano istucite na sitne komadiće, a ostatak sameljite. Čokoladu iseckajte na kockice i stavite na paru da se rastopi, kada se omekša dodajte malo putera i 2 kašike mleka kako bi dobili čokoladnu glazuru.

4. Krenite sa slaganjem slojeva torte, na dno kalupa za tortu stavite trećinu mlevenog i usitnjenog kikirikija, preko tog sloja namažite trećinu pripremljene kreme, ponovno stavite sloj kikirikija i preko njega kašikom stavite trećinu rastopljene čokolade. Ponovno namažite krem, preko nje stavite tanki sloj čokolade, najbolje je šarati pomoću kašike, nastavite sa slojem krema potom posipajte preostalim kikirikijem i na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom.

5. Tortu stavite najmanje na šest sati u zamrzivač, izvadite pre posluživanja i uživajte!

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Cure.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track