U OVOME MNOGI GREŠE: 7 namirnica koje ne smete držati u frižideru
Foto: Shutterstock

Saveti

U OVOME MNOGI GREŠE: 7 namirnica koje ne smete držati u frižideru

Žena -

Namirnice poput mesa ili jaja obavezno moramo čuvati u frižideru, ali nekim drugim namirnicama niske temperature samo će naneti štetu. Proverite šta se nalazi na spisku stvari koje ne trebamo stavljati u frižider, ali mnogi od nas ipak to rade

1. Med

Čuvajte ga dobro zatvorenog na suvom mestu. Optimalna temperatura za med je između 17 i 19 stepeni, ali neće se pokvariti ako je na temperaturi višoj ili nižoj od preporučene. Dobar med s vremenom će se kristalizirati, a frižider ubrzava taj proces.

2. Kafa

Često možete čuti savet da se kafa može držati u frižideru, ali ako želite da ima najbolji ukus držite je na sobnoj temperaturi na suvom i tamnom mestu. Velika količina vlage u frižideru ne odgovara kavi.

3. Hleb

Mnogi misle da će držanjem hleba u frižideru sačuvati njegovu svežinu, ali on na niskim temperaturama gubi svoj ukus i postaje ustajao.

Foto. Profimedia
Foto. Profimedia

4. Tropsko voće

Banane, avokado, ananas, kivi, papaja, mango… Tropsko voće nemojte držati u frižideru jer mu niske temperature ne odgovaraju – ono prirodno raste na visokim temperaturama. Zbog toga ga držite na sobnoj temperaturi koja će omogućiti nastavak dozrevanja.

5. Dinja i lubenica

Čuvanjem dinje i lubenice u frižideru uticaćete ćete na njihov ukus i uništiti vredne antioksidanse koji se nalaze u njima.

6. Luk

Luk u frižederu postaje mek i gumen. Njega treba čuvati na tamnom mestu.7. Paprika

Paprika takođe prestaje dozrevati kada se stavi u frižider. Sobna temperatura prava je temperatura za nju.

(Zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track