UBRIZGAVALA JE RASTVOR SODE BIKARBONE U VAGINU 3 PUTA DNEVNO: Ovo su rezultati!
Foto: Profimedia

ISCELITELJSKA SVOJSTVA

UBRIZGAVALA JE RASTVOR SODE BIKARBONE U VAGINU 3 PUTA DNEVNO: Ovo su rezultati!

Žena -

Organizam kod zdravog čoveka drži nivo kandide pod kontrolom, ali ako se slučajno desi pad imuniteta, gljivica se razmožava i može da prouzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme.

Brojne knjige su napisane o isceliteljskim moćima i drugim koristima koje nam soda bikarbona kao lek donosi. Ona je takođe, poznata kao sredstvo za čišćenje u domaćinstvu. Koristi se i kao sredstvo za podizanje testa prilikom pečenja, jer proizvodi balone ugljen-dioksida koji daju kolačima, krofnama, nekim vrstama hleba i pecivu njihovu moć "narastanja". A povrh svega toga se koristi jer ima i raznovrsna isceliteljska svojstva.

Soda bikarbona kao lek za različite tegobe

Soda bikarbona, takođe poznata i kao natrijum-bikarbonat ili jednostavno "bikarbonat" spada u antacide najbržeg dejstva. Ona zaustavlja svrab kod ujeda i uboda insekata. Pomaže da se uklone zubni plakovi i neutrališu kiseline koje oštećuju zube. Ublažava simptome infekcije mokraćne bešike. Lekari je koriste čak i za smanjenje nivoa kiselina u krvi za vreme dijalize kod oboljenja bubrega. Stoga nemojte sa potcenjivanjem gledati na vašoj polici tu malu kesu za pečenje kolača.Medicinska soda bikarbona bez aluminijuma je prirodno je sredstvo za neutralizaciju.

Sve hemikalije se mogu rangirati prema svom pH, meri kiselosti ili baznosti. Voda je, sa svojom pH vrednošću od 7,0 neutralna. Ako imate gorušicu možete da uzmete jednu kašičicu natrijum bikarbonata sa nekoliko kapi limunovog soka pomešanih u čaši vode. Sok od limuna pomaže da se oslobodi malo gasa koja soda može da izgradi kada se kombinuje sa želudačnom kiselinom. Kada popijete ovaj penušavi lek, on će neutralisati hlorovodoničnu kiselinu transformišući je u bezopasni natrijum-hlorid i ugljen-dioksid. Ovaj efekat traje samo oko 30 minuta, ali nastupa skoro trenutno.

foto Profimedia
foto Profimedia

Terapija sodom bikarbonom protiv kandide

Kandida albicans je gljivica koja je u određenim količinama prisutna kod svakog od nas, raste u crevnoj flori. Ova gljivica živi i u ustima, grlu i polnim organima većine ljudi. Organizam kod zdravog čoveka drži nivo kandide pod kontrolom, ali ako se slučajno desi pad imuniteta, gljivica se razmožava i može da prouzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme. U brzom vremenu u kojem živimo, mnogo je razloga za pojavu kandide kao što su stres, nezrava ishrana, sredstva za kontracepciju, prekomerno korišćenje antibiotika.

Drevni Egipćani su znali za delovanje antigljivičnih lekova, a u indijskoj literaturi se spominje soda bikarbona kao lek za lečenje raka. Svakodnevno terapijsko i preventivno uzimanje natrijum bikarbonata predstavlja neprocenljiv doprinos za održavanje dobrog zdravlja i vitalnosti organizma.

Ako je u pitanju muški deo populacije soda bikarbona kao lek protiv kandide se može upotrebiti na sledeći način: u 2 čaše od jogurta napraviti dva rastvora, u jednom da se nalazi voda i farmaceutska soda bikarbona, a u drugom voda i obična so. Sledećih 5 minuta umočite polni organ u jednu, pa posle par sekundi u drugu posudu i ponavljajte postupak par puta.

Za ženski deo populacije se preporučuje da se špricom rastvor sode ubrizga u polni organ, 3 puta dnevno i rezultati će vrlo brzo da se pokažu.

Sada kada smo saznali kako koristiti sodu bikarbonu protiv kandide, ne preostaje nam ništa drugo nego da istu i nabavimo. Napominjemo da je u oba ova slučaja potrebno da se koristi soda bikarbona bez aluminijuma koju možete da pronađete u vašoj apoteci.

foto Profimedia
foto Profimedia

Kome se upotreba sode bikarbone kao leka ne preporučuje

Iako je uglavnom njena primena u kuhinji, ona ima i druge korisne namene. Soda bikarbona kakvu u današnje vreme poznajemo proizvedena je 1846. godine i od tada da danas njena popularnost ne jenjava. Dr Čeni je još 20-ih godina prošlog veka pacijente koji su oboleli od gripa lečio upravo ovim prahom. S obzirom da je veoma jeftina, lako se koristi i rešenje je za mnogobrojne probleme, pronalazimo je u svakom domaćinstvu.

Naravno da postoje osobe koje ne bi smele da koriste sodu bikarbonu bez aluminijuma, a to su: deca koja su mlađa od 5 godina, osobe koje imaju dijagnostikovana teška oboljenja bubrega, osobe čiji je organizam osetljiv na natrijum bikarbonat, osobe koje imaju oboljenja srca, jetre ili imaju visok krvni pritisak. Trudnicama se pre konzumacije preporučuje da potraže savet od lekara.

Da li je natrijum bikarbonat opasan za zdravlje? Soda koja u sebi ima aluminijum može da bude opasna po vaše zdravlje, ako je koristite u velikim količinama, takođe. Zbog toga se preporučuje da se koristi farmaceutska soda bikarbona bez aluminijuma.

Pre bilo kakve upotrebe i konzumacije neophodne su lekarske konsultacije.

foto Profimedia
foto Profimedia

(kurir/stil.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track