UDOBNOST: Modne tajne koje morate znati
Foto: Shutterstock

Najvažnije je da se dobro osećate

UDOBNOST: Modne tajne koje morate znati

Žena -

Čak i najmanje sitnice mogu biti krivci zašto vaš autfit ne ostavlja utisak kakav želite, a evo na šta je potrebno obratiti pažnju

Moda je jedinstvena, lična i drugačija za svakog od nas. U modi ne postoje univerzalna pravila, rešenja ni granice. Uvek nosite ono u čemu se osećate najudobnije i najbolje, nepobedivo i posebno. Ali nije loše poslušati nekoliko saveta Bate Spasojevića, našeg poznatog modnog dizajnera, jer manje zaista jeste više, a sitnice su ovde i te kako važne.Prikrijte maneAko niste prezadovoljni izgledom svojih nogu, nemojte privlačiti pažnju noseći svetle pantalone ili mini-suknje. Birajte duge suknje ili suknje ispod kolena, a ako ne želite istaći stomačić, ne nosite uske majice.Svako ima svoju visinuVeća visina potpetice daje vizuelno vitkiju figuru! Međutim, to ne znači da treba da nosite štikle od petnaest centimetara na kojima jedva hodate. Pronađite savršenu visinu potpetice za sebe - onu sa kojom ćete izgledati vitkije, ali na kojoj se nećete mučiti dok hodate.Savršen oblik telaPotrudite se da pomoću odeće dobijete što lepši oblik tela. Ženama koje imaju široka ramena dobro stoje majice sa dubokom V izrazom. Što je izrez dublji, ramena će izgledati uža.Kupujte na kraju sezoneObična crna majica uvek je in, baš kao i klasične crne pantalone i džemperi. Ove komade odeće kupujte kad su na sezonskom sniženju!Trendove pratite - do određene mereNemojte slepo pratiti modu. Ako vam odeća koja je trendi ne pristaje ili nije u skladu s vašim godinama, jednostavno zaboravite na nju.

Prava veličinaMnoge žene kupuju odeću koja im je prevelika nadajući se da će tako sakriti svoje mane, a u stvari tako samo dodatno naglašavaju nedostatke. Kupujte odeću odgovarajuće veličine!Pravilno koristite modne detaljeModni detalji poput marama i nakita mogu dati svežinu i posebnost svakoj odevnoj kombinaciji, ali većina žena ih ne nosi iz straha da ne zna da ih iskombinuje. Ne brinite, modni dodaci su tu da usavršen svaku odevnu kombinaciju.

Bata Spasojević - Foto:  Andrej Nihil Story
Bata Spasojević - Foto: Andrej Nihil Story

Uložite u ključne komadeInvestirajte novac u crne pantalone, belu košulju i crnu suknju. S obzirom na to da neki osnovni komadi odeće mogu izgledati odlično u različitim prilikama i kombinacijama, važno je samo da vam savršeno stoje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track