UPUTSTVA ZA GRACIOZAN HOD Konačno! Obujte visoke štikle i izdominirajte!
Foto: Profimedia

USPEĆETE

UPUTSTVA ZA GRACIOZAN HOD Konačno! Obujte visoke štikle i izdominirajte!

Žena -

Kupili ste ih? Prelepe i elegantne ... I tako dobro idu uz vašu novu haljinu. Izgledate kao holivudska glumica - sve dok ne napravite prvi korak u svojim novim visokim štiklama.

Da biste izvukli puni potencijal iz cipela s visokom potpeticom, morate naučiti kako da hodate u njima, uz pomoć 6 super trikova.

Spuštajte prvo petu, a zatim prste na tloNajčešće u potpeticama hodamo kao da nosimo ravne cipele - tako da odjednom spuštamo celo stopalo na tlo, ali kad nosite visoke potpetice, to izgleda prilično nezgrapno. Kad nosite štikle, prvo spustite petu na pod, a onda prste. Vaš hod će ovako izgledati prirodnije.Pravite sitnije korakeNe pravite velike korake kao da žurite negde, usporite. Bolje usitnite korak.
Nagnite se blago prema unazadKad hodate u štiklama, primetićete da vam je vrat dosta krut. To znači da imate nepravilno držanje, a da biste to popravili, blago se nagnite prema unazad. Tako ćete pravilno rasporediti opterećenje i to će se videti po vašim koracima.Zamislite kako koračate po ravnoj linijiAko zamislite pred sobom ravnu crtu i koračate po njoj, primetićete kako se elegantnije krećete. Uz to, podignite malo glavu i gledajte ispred sebe.Savijte stopalo kako biste sprečili isklizavanjeAko osećate da vam je korak nesiguran i da bi vam noga klizi iz cipele - malo savijte stopalo unutar cipele. To će učiniti da vam stopalo bolje pristaje u cipelu i biće vam lakše da hodate.Uvek kupite cipele koje vam pristajuAko vam cipele ne pristaju, ne postoji trik koji će vam pomoći da u njima hodate graciozno. Ako su vam cipele prevelike, ubacite malo vate da popunite prazninu. Ako su vam tesne, odnesite ih kod obućara da pokuša da ih malo raširi, ali sledeći put kad ih budete kupovali - dobro ih isprobajte pre nego što ih platite.
foto Profimedia
foto Profimedia
(ljepotaizdravlje.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track