VELIKI BROJ ŽENA IMA PROBLEMA SA OVOM BAKTERIJOM: Kandida jede vaš organizam, a evo kako je uništiti
Foto: Profimedia

Saveti

VELIKI BROJ ŽENA IMA PROBLEMA SA OVOM BAKTERIJOM: Kandida jede vaš organizam, a evo kako je uništiti

Žena -

Zbog nekih okolnosti, poput uzimanja antibiotika, prirodna ravnoteža bakterija se naruši i one se mogu pretvoriti u agresivni oblik. Takve bakterije uzrokuju niz zdravstvenih problema.

Moderni stil života sa sobom donosi i brojne zdravstvene komplikacije pa tako i pojavu neravnoteže u crevnoj flori. Takođe, brza hrana, unos velikih količina šećera i brašna, stres i olako prepisivanje antibiotika nikako ne pomažu našim crevima. Najčešća infekcija kod prekomernog razmnožavanja loših sojeva gljivica je ona izazvana Kandidom. Ona napada kožu i nokte, a stradavaju i oralna, vaginalna, urinarna i analna sluznica. Takođe može napasti i pluća i bronhije.Simptomi infekcije Kandidom

Najčešći simptomi uključuju snažnu želju za slatkim (jer se time gljivice hrane), ružan zadah iz usta, bele naslage na jeziku, nadutost i vetrovi (pogotovo nakon jela), česte prehlade i alergije, suva sluznica, loša cirkulacija, hemeroidi, proliv ili zatvor i vaginalna infekcija.

Takođe, ponekad su mogući poremećaj menstrualnog ciklusa, hroničan umor, jake glavobolje, psihička nestabilnost i izražen PMS.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako se boriti s Kandidom?

– Možete izgladneti gljivicu uskraćivanjem hrane pomoću dijete.

– Do kraja ju je moguće uništiti antifungalnim pripravcima.

– Potrebno je ponovno izgraditi zdravu crevnu floru pmoću hrane bogate probiotičkim bakterijama.

– Supa od kostiju je veliki saveznik u borbi s Kandidom.

– Ojačati imunitet.

Najčešće se preporučuje dijeta koja isključuje belo brašno i šećer ali sadrži brašno celih žitarica i rižu. Nažalost, ta dijeta nije učinkovita jer se sve žitarice sastoje od skroba koji je zapravo čista glukoza.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track