(VIDEO) ČOKOLADNA TORTA KOJA SE NE PEČE: Brza poslastica koju ćete stalno pripremati
Foto: Printskrin

Recept

(VIDEO) ČOKOLADNA TORTA KOJA SE NE PEČE: Brza poslastica koju ćete stalno pripremati

Žena -

Zahvaljujući internetu, dostupni su nam brojni recepti, koji nam rešavaju onu večitu dilemu i mučno pitanje "A šta kuvati danas?".

Takođe, pravljenje raznih poslastica nikad nije bilo lakše i jednostavnije. Ljudi širom sveta kao da se utrkuju u tome ko će smisliti što jednostavniji recept, sa što manje sastojaka. Tako vam i naša današnja preporuka neće oduzeti puno vremena, a uvek ćete imati sjajan slatkiš u kući.

Sastojci:

- 800 g keksa,- 100 g oraha ili lešnika,- 200 g šećera,- 60 g kakaa, 240 ml vode,- 150 g putera,- kašičica ekstrakta vanile,- 120 ml slatke pavlake,- 120 g mlečne ili čokolade za kuvanje.

Priprema:

Izlomite keks na sitne komade i ostavite ga da stoji u jednoj većoj činiji. Zatim na zagrejanom tiganju propržite orahe ili lešnika, šta više volite. Kada su gotovi, dodajte ih izlomljenom keksu.

Sada je red za pripremu smese kojom ćete preliti keks i orahe. U šerpi pomešajte šećer i kakao, pa dodajte malo vode, i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. U nju na kraju dodajte i puter, pa stavite šerpu na zagrejanu ringlu, kako bi se puter rastopio i sjedinio sa smesom.

Foto printskrin
Foto printskrin

Ostaviti dobijenu smesu oko 10-15 minuta da se hladi, a zatim u nju dodati vanilu. Preliti orahe i keks ovim ukusnim kremom, i dobro sve promešati, dok se sve lepo ne sjedini i rasporedi. Na kraju sipajte smesu u pleh ili neku drugu posudu za kolače, kako bi se poslastica lepo oblikovala.

Stavite je u frižider na pola sata, sat da se ohladi.

A dok se kolač hladi, spremite krem kojim ćete premazati poslasticu. U šerpu sipajte slatku pavlaku da provri, a zatim u nju dodajte čokoladu da se rastopi. Dobijenom smesom prelijte poslasticu i špatulom je fino i ravnomerno rasporedite po torto.

Kada je ovo čudo od kolača spremno, ostavite ga u frižideru najmanje 3, 4 sata, pa ga tek onda služite.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track