(VIDEO) DIRLJIVO: Vratio se u Fukušimu da bi brinuo o životinjama!
Foto: YouTube

RIZIKUJE ŽIVOT SVAKOG DANA

(VIDEO) DIRLJIVO: Vratio se u Fukušimu da bi brinuo o životinjama!

Žena -
Nakon nuklearne katastrofe koja se dogodila u Fukušimi 2011. godine, gradić Tomioka ostao je bez ljudi. Ipak, Naoto Macamura imao je snažan motiv da se vrati.

Ovaj članak je preuzet sa sajta National Geographic.Kada je strašna tragedija zadesila Fukušimu, iza nje su ostale samo puste ulice, prazne kuće i razbacane uspomene. Međutim, ostalo je još nešto - napuštene i ugrožene životinje koje i danas lutaju radioaktivnom zonom.Iako su ih svi, jureći ka sopstvenom spasu, zaboravili, jedan čovek ih se setio.Pedesettrogodišnji Naoto Macamura vratio se u napuštenu Tomioku kako bi brinuo o svojim krznenim prijateljima.Ovaj hrabri čovek kog odlikuje bezgranična ljubav prema slabijima poznat je i kao "Čuvar životinja Fukušime" jer svakodnevno brine o svim vrstama životinja koje živi Tomioki. Štaviše, Naoto je jedini čovek koji živi u ovoj zoni koja se prostire na više od 20 kilometara.Kako sam objašnjava, svestan je opasnog zračenja kojem se svakog dana izlaže, ali ipak "odbija da brine o tome".Macamura se u svoj gradić vratio pre svega zbog svojih ljubimaca, ali ga je prizor koji je zatekao dirnuo toliko da je postao najbolji prijatelj svim preživelim životinjama. Naime, lutajući Tomiokom, video je mnogo gladnih, žednih i uplašenih pasa koji su još uvek bili vezani lancima - bez mogućnosti za spas, hiljade uginulih krava i, uopšte, užasne posledice zanemarivanja ovih bića o kojima su njegovi susedi donedavno brinuli kao o članovima porodica.Zbog toga je odlučio da pomogne svakoj životinji kojoj je njegova pomoć potrebna.Vlada Japana mu je čak zabranila ostane u Tomioki, ali Macamuru to nije sprečilo da nesebično rizikuje sopstveni život."Rekli su mi da postoji opasnost da se razbolim tokom narednih 30-40 godina. Ali do tada ću svakako biti mrtav, tako da me nije briga", ravnodušan je.

http://www.youtube.com/watch?v=gs-q-2893uw
SA SAJTA NATIONAL GEOGRAPHIC PREPORUČUJEMO VAM JOŠ: Kako komarci hodaju po vodi? Hendikep nije prepreka: Lekcija iz ljubavi prema prirodi Izlazak šimpanzi iz zatočeništva nakon 30 godina (VIDEO) Pre i posle vulkanske erupcije u Čileu (VIDEO) Neočekivane reakcije na varvarstvo Islamske Države

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track