(VIDEO) JEDEŠ GA CEO DAN I MRŠAVIŠ: Napravite hleb od 3 sastojka koji NE GOJI!
Foto: Printksin

Recept

(VIDEO) JEDEŠ GA CEO DAN I MRŠAVIŠ: Napravite hleb od 3 sastojka koji NE GOJI!

Žena -

Zamislite samo - možete da jedete hleb po ceo dan, a da uz to mršavite! Iako zvuči kao san za one od nas koji su spremni da prodaju rođenog brata za parče dobrog, vrućeg hleba, istina je - samo treba da znate kako se pravilno pravi ovakav hleb.

Popularni "keto hleb" dobio je naziv jer je popularan među ljudima koji su na proteinskoj ishranui, pa im ovaj hleb pomaže da ostanu u stanju ketoze (vidi desno). Nema brašna, nema soli, nema šećera, praška za pecivo niti zrnevlja - samo čisti proteini i prirodne masti!

Da sve bude još bolje, keto hleb se pravi toliko jednostavno da čak i domaćice u pokušaju mogu da ga zamute levom rukom!

Foto: Printskrin Youtube
Foto: Printskrin Youtube

Potrebno je:

- 6 jaja

- 1/2 šolje proteina od surutke

- malo putera

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Priprema:

Razdovojite žumanca i belanca. Belanca dobro ulupajte mikserom, tako da se napravi čvrsta pena. U belanca dodajte protein i jaja, pa pažljivo umutite tako da se sve sedini, ali pazite da se pena ne "ispumpa" (trebaju vam ti mehurići od belanaca da bi hleb narastao). Rernu zagrejte na 160 stepeni, pa podmažite kalup za hleb sa malo putera. Izlijte "testo" u podmazani kalup i pecite 40 minuta.

Hleb je jako ukusan, može da se jede i uz slana jela i uz marmeladu (mada vam ne savetujemo to ako ste na dijeti) i nema uopšte ugljenih hidrata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track