(VIDEO) NAUČNICI NAPOKON DOKAZALI: Evo kako izgleda ženski orgazam
Foto: Profimedia

Prava misterija

(VIDEO) NAUČNICI NAPOKON DOKAZALI: Evo kako izgleda ženski orgazam

Žena -

Orgazam je nekim ženama, nažalost, tajna, dok je muškarcima prava misterija – velik broj njih nije baš sto posto siguran kako su uopšte uspeli svoju partnerku dovesti do njega.

No, kad bi znali kako to stvarno izgleda, sigurno bi se više potrudili, jer se u tim trenucima u ženskim glavama odvija pravi pravcati vatromet.

Naučnici sa Univerziteta Rutgers snimali su magnetskom rezonancom žene tokom orgazma i snimak je – spektakularan. Boje koje vidite na snimci nisu zapravo boje u pravom smislu reči, nego neuroni. Tamnocrvena boja označava nisku aktivnost tog dela mozga, dok žuto-bela označava najjaču aktivnost.

Tokom orgazma, mozak preplavljuje žuta boja, što drugim rečima znači da većina moždanih aktivnosti učestvuje u ženskom orgazmu.

Nakon što orgazam završi, prestaje i aktivnost u tim područjima. Tokom orgazma, prvo se aktivira korteks, povezan s genitalijama, a zatim se on širi kroz limbički sastav, koji je vezan za emocije i pamćenje. Kada se približava vrhunac, pojačava se i aktivnost hipotalamusa, koji otpušta hormon oksitocin, koji je poznat kao hormon maženja.

(metro-portal.rtl.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track