(VIDEO) OVAKO SE VOLI: 57 godina brine o svojoj paralizovanoj ženi!
Foto: Printscreen

Naučio svet lek

(VIDEO) OVAKO SE VOLI: 57 godina brine o svojoj paralizovanoj ženi!

Žena -

Du Juanfa je kineski farmer koji već 57 godina brine o svojoj paralizovanoj ženi Zu Ju. Njegova predanost, kao i nesebična ljubav između ovo dvoje ljudi, fascinirala je sve koji su čuli priču o njima.

Venčali su se venčali 1959. godine i posle samo pet meseci doživeli su težak udarac. Zu je obolela od misteriozne bolesti i kad je imala samo 20 godina ostala je nepokretna.

Nime, Du je radio u rudniku u obližnjem grad i u pismu koje mu je poslala Zuina porodice saznao je da se ljubav njegovog života razbolela i da je osuđena na krevet.

Nije mogla da pomera nijedan deo tela, a ni da podigne kašiku ili čašu. Nijedan lekar nije mogao da shvati šta se desilo sa mladom ženom. Prijatelji su mu savetovali da ostavi bolesnu ženu i krene novi život sa drugom ženom.

"Ne brini ništa. Ja ću brinuti o tebi kako sam i obećao, zauvek", rekao joj je Du i održao reč.

On je dao otkaz na poslu kako bi mogao da se posveti svojoj ženi. On je hrani, daje joj lekove, presvlači je i odvodi kod lekara.

Du nikada nije odustao. Skoro šest decenija brine o svojoj voljenoj supruzi i svaki dan, već 56 godina, hrani je, masira, kupa i ljubi u kosu.

Kada su novinari upitali Dua da li ima neku posebnu želju, skromno je priznao: "Voleo bih kada bi ona govorila malo jasnije. U poslednjih nekoliko godina samo mrmlja, pa ne znam da li hoće da me izgrdi ili želi da ćaska sa mnom"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track