(VIDEO) SVI SU JOJ GOVORILI DA JE DEBELA: Onda je postovala ove fotografije na internet!
Foto: Ilyke

Borba protiv standarda

(VIDEO) SVI SU JOJ GOVORILI DA JE DEBELA: Onda je postovala ove fotografije na internet!

Žena -
Agnes Hedengard ima 20 godina i veoma je lepa mlada žena. Šveđanka je visoka 1.80 metara, vitka i jako simpatična. Svi koji je vide ubeđeni su da je model. I do skora bili su u pravu.

Već sa 15 godina dobijala je ponude za poslove modela, a kasnije osvojila je i drugo mesto na "Švedskom Top Modelu". U jednom trenutku ona je prestala da dobija ponude, a agencije su počele da je izbegavaju. Neverovatan razlog: bila je suviše debela!

U to vreme, ona je bila visoka 1.80 metara i imala je 56 kilograma, što je čak bilo i ispod normalne težine. Njen BMI bio je samo 17.5, dok je normalan oko 19/20.Ipak, Agnes je konstantno čula: "Ne, preterano je debela. Možemo da radimo sa njom tek kada bude bila u boljoj formi. Model ne može da izgleda tako."Onda je učinila vrlo hrabru odluku. U samo donjem vešu, stala je ispred ogledala i napravila video snimak da pokaže svetu šta modna industrija smatra debelom ženom!

Bilo joj je dosta ovih nerealnih standarda i želela je da postavi primer:"Ako se ovakvo telo smatra debelim, onda modna industrija zaista ima problem. Oni postavljaju nezdravu i opasnu sliku mladim ženama i društvu."Od tada Agnes radi u butiku jer je njena figura neprihvatljiva za modni svet. Baš iz tog razloga ona drži ogledalo ispred modne industrije. Ona svima daje hrabrost da vole i zavole svoje telo onakvo kakvo je i nada se da će industrija jednoga dana shvatiti koliko su im grozni i nerealni standardi.

Pogledajte i njen video!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track