VIŠE NEĆETE IMATI IZRASTAK OD FARBE: Genijalan trik da odložite farbanje a da niko ne primeti
Foto: Profimedia

Lako i korisno

VIŠE NEĆETE IMATI IZRASTAK OD FARBE: Genijalan trik da odložite farbanje a da niko ne primeti

Žena -

Već dve nedelje nakon farbanja kose pojavljuje se izrastak koji postaje sve veći do sledećeg odlaska frizeru, ali moguće ga je zakamuflirati nečim što već imamo kod kuće.

Svetliji izrastak - ako vam je kosa obojena u nijansu tamniju od prirodne, tad pomaže senka za oči što sličnija prirodnoj boji kose. Nanesite je širom četkicom na izrastak i privremeno se neće toliko videti.

Tamniji izrastak - ako ste ofarbali kosu u nijansu svetliju od prirodne, tad posegnite za šamponom za suvo pranje ili dečjim puderom. Jedno ili drugo posipajte po izrastku i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom, npr. onom za rumenilo. Na kraju napravite frizuru kako ste planirali.

U prodavnicama postoje i posebni preparati za prikrivanje izrastka, a liče na maskaru za trepavice. Proizvode ih u nekoliko boja, a prikrivaju izrastak od pranja do pranja kose. Takođe, preliv za kosu dobar je izbor za sakrivanje izrastka između farbanja, a osim toga će i osvežiti postojeću boju.

Inače, želite li da boja na kosi potraje duže, izbjegavajte pranje kose u vrućoj vodi, jer što je hladnija, bolja je za dugovečnost boje. Nekoliko dana pre farbanja, kosu ne perite jer prirodna ulja unutar vlasi pomažu da se bolje uhvati. Također, suzdržite se od pranja kose nekoliko dana nakon farbanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track