ZABORAVITE NA BOLESTI: Ako ovim elikisirom započnete dan, bićete oduševljeni rezultatima
Foto: Shutterstock

Recept

ZABORAVITE NA BOLESTI: Ako ovim elikisirom započnete dan, bićete oduševljeni rezultatima

Žena -

Dodavanje kurkume u svoju toplu vodu je jeftino, blagog ukusa, a preporodiće svaki sistem u telu.

Kurkuma je neizbežna u indijskoj kuhinji, ali ako ne jedete indijsku hranu svaki dan, kako da uvrstite ovaj predivni začin u svoju ishranu? Jednostavno! Začinite njom svoju toplu vodu s limunom.

Za dodatno blagotvorno dejstvo dodajte prstohvat cimeta koji ima protivupalna svojstva i može da stabilizuje nivo šećera u krvi (što znači da ćete jesti manje i osećati se duže zadovoljnim).

Jutarnji eliksir – Topla voda s limunom i kurkumom

Sastojci: 1 šoljica tople (ne vruće) vode; a možete da koristiti i šoljicu toplog mleka po izboru (bademovi, sojino ili kravlje), ¼ kašičice kurkume, sok od pola limuna, prstohvat cimeta (proizvoljno), 1/8 kašičice meda ili agavinog sirupa, kašičica kokosovog ulja

Priprema: Nakon što zagrejete vodu, dodajte kurkumu, limunov sok i med, kašičicu kokosovog ulja i dobro promešajte. Kurkuma će se "smestiti" na dnu šoljice, tako da i dalje nastavite da mešate vodu dok pijete, i tako ćete iskoristiti sve prednosti kurkume. Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla.

Dodavanje kurkume u svoju toplu vodu je jeftino, blagog ukusa, a delotvorno je za svaki sistem u telu. Dodavanje ovog moćnog začina vašoj ishrani je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje dugoročno zdravlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track