ZAPAMTITE: Život je samo jedan! Nemojte ga protraćiti
Foto: Shutterstock

Važno

ZAPAMTITE: Život je samo jedan! Nemojte ga protraćiti

Žena -

Putujte. Ne procenjujte ljude po boji kože i odeći koju nose. I zapamtite, najvažnija osoba u vašem životu je ona koja je pristala da svoj život deli s vama

Mudri saveti starih ljudiGodine prođu dok trepneš, kažu stariju ljudi.I kad malo bolje razmislimo, svaki njihov savet i te kako ima smisla. Zato vam donosimo nekoliko mudrosti koje treba dobro zapamtiti i primeniti kako bi se život što lepše proživeo i kako se u kasnijim godinama ne bi žalilo za propuštenim prilikama.1. Možda ćete imati dug život, a možda će on biti kratak - ko to zna. Ali u svakom slučaju, verujte da ćete kasnije žaliti što niste više pazili na sebe u mladosti.2. Najvažnija osoba u vašem životu je osoba koja je pristala da svoj život deli s vama. Tako se i ponašajte prema njoj.3. Stvari su samo stvari. Nemojte biti opsednuti materijalnim stvarima, već cenite vreme i iskustva.4. Godine prođu dok trepneš. Nemojte se premladi ženiti i udavati. Živite punim plućima. Putujte. Bavite se nekim hobijem. Dok niko ne zavisi od vas, ne kupujte previše stvari. Vidite svet!

5. Pravi prijatelj će dotrčati ako ga pozovete u dva ujutro. Svi ostali su samo poznanici.6. Plaćajte redovno račune i izbegavajte dugove da kasnije ne biste shvatili da ste za novac koji ste dali za kamate tokom svih godina mogli da kupite vredne stvari.7. Deca brzo odrastu. Maksimalno iskoristite vreme koje provodite s njima.8. Niko nikad nije umro žaleći što nije radio više. Budite vredni, ali nikada nemojte stavljati posao ispred porodice, prijatelja ili ispred sebe.9. Jedite i vežbajte kao da ste dijabetičar, srčani bolesnik ili kao da ste imali moždani udar - da to nikada ne postanete!10. Perite zube i redovno ih čistite koncem, problemi sa zubima su grozni, naročito u starosti.11. Zglobovi koje povredite danas osvetiće vam se kasnije. Čak i ako mislite da ste se potpuno oporavili.12. Ljubomora uništava veze. Verujte svojoj drugoj polovini, jer kome drugom ćete verovati ako ne njemu/njoj.

13. Imamo samo jedan život. Nemojte se probuditi i shvatiti da imate 60 godina, a da niste uradili stvari o kojima ste sanjali.14. Umesto da pošaljete poruku, podignite slušalicu i nazovite nekoga. Nazovite roditelje, prijatelje, nekoga koga dugo niste čuli. To su trenuci koje treba ceniti.15. Ljude nikada ne procenjujte po rasi, nacionalnosti, godinama i garderobi koju nose. Zaboravite sve to. Pretpostavke zasnovane na predrasudama ograničavaju vaš život i život drugih ljudi, kao i mogućnost da steknete divna iskustva i prijateljstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja