ZAVOLITE VEŽBANJE: Zbog ovih 6 saveta ODMAH ćete poželeti da odete na trening
Foto: Shutterstok

Saveti

ZAVOLITE VEŽBANJE: Zbog ovih 6 saveta ODMAH ćete poželeti da odete na trening

Žena -

Ako ste jedni od onih kojima vežbanje ne predstavlja način opuštanja, imamo savete za vas koji će vas naterati da promenite mišljenje.

Evo nekoliko saveta koji će promeniti vaš stav prema vežbanju:

1.Promenite tip vežbanja

Ako primetite da ste nezadovoljni vežbama ili rezultatima, možda radite ono što vašem telu ne odgovara. Pokušajte uvesti neke novitete poput novih rekvizita, novi tip vežba ili jednostavno isprobajte novi sport. Razgledajte mogućnosti i ponudu grada u kojem živite, interesujte se, idite na probni trening i saznajte šta vašem telu najviše odgovara.

2.Slušajte muziku ili gledajte film

Pustite najdražu muzikuu ili film i krenite da vežbate. To je najbolji način odvlačenja pažnje i jamči brži prolazak vremena.

3.Sam svoj majstor

Budite sami sebi najbolji prijatelj, ali i trener. Naravno da bismo svi voleli da nas prati zgodan privatni trener koji deo svog vremena odvaja baš za nas, no zamislite da ste baš vi taj trener i sami sebi recite: Nema odustajanja! Ja to mogu! Jer sve se može kad se hoće!

4.Vežbajte u dobrom društvu

Poznato je da nas dobro društvo motiviše na promenu, zato pozovite prijateljicu i zajedno s njom uživajte u vjžbanju.

5.Beležite napredak

Ovo će vam dati dodatnu motivaciju za nastavak vežbanja. Napravite tablicu i u nju upisujte ciljeve i postignuća a ako ostvarite zamišljeno, sami sebe nagradite.

6.Oslobodite kompetitivni duh i takmičite se

Motivaciju za vežbanje daće vam i prijava u neko takmičenje ili sportski tečaj u kojem će vaš napredak pratiti stručnjaci.

(ljepotaizdravlje.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track