Prikaži najnovije vesti
bol, bolovi, stomak, ciklus, menstruacija, prehlada, virus, grip, foto shutter
Obratite pažnju

ŽENE, ČUVAJTE ZDRAVLJE: Evo šta treba da uradite posle svake MENSTRUACIJE!

Žena 29

Parenje vagine u kineskoj medicini se sprovodi kako bi došlo do širenja krvnih sudova, bolje cirkulacije, a time i veće prokrvljenosti u tkivu te do opuštanja mišića dna karlice.

Najbolje vreme za parenje je nakon menstruacije. Morate da izbegnete vaginalno parenje i ako sumnjate da ste trudne. Morate se pariti između 20 i 45 minuta te pri tom paziti da izvor pare nije preblizu vagine kako ne bi došlo do opekotina.

Takođe, izuzetno je bitno da znate dovoljno o biljkama na kojima ćete se pariti. Najbolji izbor bilja za parenje genitalnog područja: ruzmarin, lavanda, origano, bosiljak, neven, ruža, kamilica.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Kako se sprovodi ovaj postupak?

Prokuvajte dve, tri litre vode i dodajte osušeno bilje po svom izboru. Stavite jednu šoljicu bilja u vodu. Ako koristite sveže bilje utrostručite količinu jer sušeno bilje ima veću koncentraciju od svežeg. Neka bilje ključa zajedno s vodom deset minuta i potom pusti da odstoji pet minuta. Zatim sipajte to bilje u posudu i opkoračite je te se smestite što udobnije možete. Oko struku omotajte peškir ili ćebe i napravite šator, tako da para ne izlazi iz njega.

Parite vaginalno područje od 20 do 30 minuta. Potpuno je normalno ako nakon parenja osetite grčeve i imate pojačan iscedak naročito ako to radite prvi put. To je znak da se vagina čisti.

(savrsena)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir