ZLATNA PRAVILA: Sledite ova uputstva ukoliko želite da posvetlite kosu
Foto: Profimedia

Saveti

ZLATNA PRAVILA: Sledite ova uputstva ukoliko želite da posvetlite kosu

Žena -

Niste odoleli iskušenju i želite posvetliti kosu? Zašto se ne biste sami uverili zabavljaju li se plavuše zaista bolje ili ne, ali jedno morate imati na umu.

Vaša kosa je sada prilično krhka i morate joj pokloniti puno pažnje nakon tako agresivnog tretmana. Sledite ova pravila i bit će sve u redu.

Perite kosu samo jednom nedeljno

Ovo je i pravi trenutak da uložite u kvalitetnu negu za kosu, jer ćete preparate koristiti manje nego do sada.

Umesto regeneratora, svaki put nanosite masku

Vaša kosa je u fazi kada joj treba ekstra njega. Ako mislite da će vam to oduzeti vreme u ionako prekrcanom danu, na tržištu postoje maske koje ne trebaju delovati 20 minuta, nego puno brže obave svoj posao. Odaberite svoju i nemojte zanemariti ovo pravilo (osim ako ne želite slamu na svojoj glavi).

Nemojte mokru kosu trljati peškirom

Umesto da kosu umotate u peškir i onda trljanjem pokušavate izvući višak vlage, rukama nežno iscedite kosu i ako ikako možete, pustite je da se osuši na vazduhu. Leto je idealno za to.

Nabavite svilenu jastučnicu

Pomoći će vam da smanjite lomljenje kose, ali i da sačuvate vlagu zaključanu u vlasima. A izbeljenoj kosi ništa nije potrebnije od vlage. Investicija koja ste stvarno isplati.

Nanesite malo kokosova ulja

Ne samo da će vam pružiti njegu, nego ono sadržava i prirodni SPF faktor te će tako štititi vašu kosu od sunca, a smanjiće i apsorpciju soli i hlora u vlasi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(ljepota i zdravlje)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja