Roditelji u strahu za decu

NOVA PAZOVA: Pijanac nožem napao prvaka u dvorištu škole!

Tokom velikog odmora u OŠ „Sveti Sava“ pripit čovek sa sečivom nasrnuo na M. S. (8), koji je samo pukom srećom uspeo da pobegne

Društvo
> 00:00h

NOVA PAZOVA - Umalo da dođe do tragedije! - Hvala bogu, sin mi je dobro, ali ne smem ni da pomislim šta je moglo da mu se dogodi da nije uspeo da pobegne - drhtavim glasom priča za Kurir Ružica Stojančić, majka dečaka na koga je prošle nedelje nasrnuo pijanica s nožem. Naime, oko 15 časova, dok su učenici bili na odmoru, ispred Osnovne škole „Rastko Nemanjić - Sveti Sava“ u Novoj Pazovi čovek je izvadio nož i njime napao prvaka M. S. Iznervirala ga graja Kako priča njegova majka Ružica, njen sin je pre toga prišao devojčici koja je plakala. - Ona mu je rekla da se uplašila jer je videla čoveka s nožem. U tom momentu moj sin se okrenuo i iza sebe video kako čovek s nožem ide ka njemu. Krenuo je da trči i uspeo je da pobegne - objašnjava ona. Prema rečima đaka koji su se tu zatekli, čovek je pre toga sedeo na klupici i pio pivo, a deca su ga iziritirala grajom, pa je izvadio nož i počeo da preti. - Moj sin se sada dobro oseća, ali i on i druga deca koja su to videla su prestravljeni. Rekao mi je: „Mama, jedan čika je mogao da me ubode u leđa, ali pobegao sam.“ Mnogo sam se uznemirila i pitala ga da li se sada plaši da ide u školu, ali mi je on odgovorio: „Ne bojim se, mama, ja sam brz i pobeći ću“ - priča Ružica i napominje da ovo nije prvi put da se deci u školi dešavaju neprijatnosti. Kafana preko puta - Skoro im je narkoman ušao u školu držeći pištolj, za koji se ne zna da li je pravi ili plastični, a oni su ga samo oterali. Prošle godine su psi lutalice izujedali devojčicu u dvorištu. Problem pravi i to što je pored škole kafana, pa se dešava da pijanice ulaze u školu i koriste toalet. Roditelji godišnje daju po 400 dinara, ukupno 5.000 evra, za noćnog čuvara, a decu od sedam ujutru do sedam uveče niko ne pazi. Plaćamo čuvanje školskog inventara, kompjutera, a deca su nezaštićena - kaže Ružica i naglašava da su deca ugrožena i jer je škola neograđena, a nalazi se na samo 200 metara od puta Beograd – Novi Sad. U školi juče nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj uz obrazloženje da „direktor nije tu“.

Pijanac prethodno sedeo na klupi... OŠ „Sveti Sava“

Majka dečaka: Plaćamo obezbeđenje, koje radi samo noću!

Plašio ih i ranije Tatjana Pejica, jedna od učiteljica u ovoj školi, rekla nam je da je čula za napad na dete, ali da tome nije prisustvovala. - Ja nisam videla tog čoveka, ali od dece sam čula šta se dogodilo. Bili su vrlo uplašeni jer su videli nož, a kažu da ih je i pre plašio. Međutim, dežurna koleginica mi kaže da nije bilo noža, već da je čovek urinirao kod škole. Stvarno imamo problem jer nemamo kapiju, ogradu i dežurnog policajca - kaže Tatjana.