Foto: Aleksandar Jovanovic

U nastupu ludila potegao oružje

Ubio dvojicu komšija zbog prašine u stanu!

Zoran P. (51) iz Brasine kod Malog Zvornika najpre pucao u Milovana Lazarevića (57), a zatim i u Krstivoja Todorovića (70). Kad je došla policija, Zoran počeo nogama da gazi tela ubijenih

Crna Hronika
> 19:40h
Uviđaj... Zločin se dogodio juče oko 9.30 FOTO: Aleksandar Jovanovic
Ovde ih je ubio... Skela sa koje su žrtve izvodile radove FOTO: Aleksandar Jovanovic
Živojka Mandić FOTO: Aleksandar Jovanovic
U šoku... Snaja ubijenog Milovana FOTO: Aleksandar Jovanovic

NOVI ZVORNIK - Tragedija. Zoran P. (51) iz Brasine kod Malog Zvornika uhapšen je zbog sumnje da je juče oko 9.30 hicima iz malokalibarske puške ubio komšiju Milovana Lazarevića (57) i njegovog radnika Krstivoja Todorovića (70). Pomahnitali Zoran P. ubio je dva čoveka jer je umislio da mu je stan pun prašine zbog radova koje su Milovan i Krstivoje izvodili na zgradi u kojoj je živeo! Došao iz Italije - Lazarević je hteo da izbije prozor i napravi ulaz na tavan, pa je zbog toga angažovao četvoricu radnika da mu pomognu. Tek što su počeli da rade, Zoran je povikao: „Šta to radite, prašina mi ulazi u stan!“ Lazarević mu je odgovorio da će odmah sve počistiti i uzeo je metlu u ruke, ali je Zoran izašao ispred zgrade i pucao mu u grudi i glavu! Krstivoje Todorović je tad sa skele povikao: „Šta to uradi, ubi čoveka“, a Zoran mu je odgovorio: „Sad ćeš da vidiš“ i zatim pucao i u njega! Nesrećnik je mrtav pao sa skele - kaže izvor Kurira iz istrage. Na lice mesta ubrzo su stigle policijske patrole. - Trojica radnika razbežala su se čim su čula pucnjavu i videla da Zoran ubija dvojicu muškaraca. Pomahnitali napadač bacio je pušku posle zločina, a kad je stigla policija, namerno je nogama počeo da gazi telo komšije koga je ubio - kaže naš sagovornik. U kući Zorana P. nađeno je još 50 metaka. - Ovo je strašno, mogao je sve da nas pobije! Sreća je što napolju nije bilo dece, ko zna šta bi se desilo. I pre mesec dana Zoran je pucao ispred zgrade, ali ga niko nije prijavio policiji. Zoran je, koliko znam, psihički bolesnik koji se lečio i koji je stalno bio pod terapijom - kaže komšija ubijenog Lazarevića. Rodbina Milovana Lazarevića, koji je pre dva-tri meseca došao iz Italije, u šoku je. - U Italiji je radio 30 godina, ali je ostao bez posla, pa je došao u Srbiju dok nešto ne iskrsne. Bio je divan čovek, ne mogu da verujem da ga više nema. Razveden je i ima troje dece. I ranije je imao incidente sa Zoranom, koji ga je često napadao i svađao se s njim, ali se stric uvek povlačio. Nije ga prijavljivao - priča potresena snaja Marijana Lazarević. Otac držao streljanu Snaja dodaje da je Zorana P. retko viđala iako živi na pedesetak metara od njega. - Ne znam ni kako izgleda. Ponekad bi otišao do prodavnice i to je sve. Ni sa kim se nije družio i nikoga nije puštao u kuću. Živeo je s bolesnom majkom, za koju su svi mislili da je umrla jer 15 godina nije izašla iz kuće! Zaprepastila sam se kad sam čula da je juče policiji rekla: „Neka ih je ubio, trebalo je to i ranije da uradi“ - priča snaja Marijana. Komšije kažu da je Zoranov pokojni otac pre dvadesetak godina bio na čelu streljačkog udruženja u selu. - Moguće je da mu je od tada ostala puška - zaključio je jedan komšija.

Krstivojevoj deci pozlilo Marijana Lazarević kaže da joj se srce cepalo kad su na mesto zločina došli Vlado i Neđa, sinovi ubijenog Krstivoja Todorovića. - Vlado je jaukao: „Pustite me da vidim tatu“, a Neđa se odmah onesvestio! Velika je to tragedija za sve nas - kazala je Marijana.

Milovan je bio pun života Živojka Mandić, sestra ubijenog Milovana, kaže da je on bio pun života! - Voleo je da se šali, iz njegovog doma uvek je odjekivala muzika. Obožavao je decu, bio je duša od čoveka - priča uplakana sestra Živojka. Milovanova snaja Marijana dodala je da je Milovan 2006. u Brasini kupio stan od Gorana Milutinovića, nekadašnjeg komandira PS Mali Zvornik, koji se nekoliko godina kasnije ubio na radnom mestu. - Stric je renovirao stan, hteo je da se skući, ali nije mu se dalo - kaže snaja Marijana.