Foto: Prinscreen Youtube

Upućen na duhovnu obnovu

POTRESNA ISPOVEST: Londonski mafijaš čuo Božiji glas i doživeo preobraćenje!

Kada sam taj prvi put otišao na ispovest plakao sam tri dana. Nisam mogao prestati plakati jer je Božija milost tako je duboko dodirnula moje srece, kaže Džon

Planeta
> 00:00h

LONDON – Džon Pridmore je bio jedna od glavnih faca u londonskom pozemlju. Njegove jakne su bile skrojene tako da u njih može sakriti mačetu i bokser. Poslovi sa drogom učinili su ga bogatim. Imao je luksuzan penthous, sportske automobile i lepe žene. Zamalo je ubio čoveka ispred noćnoga kluba, a tada se dogodilo nešto neobično što ga je nepovratno promenilo…

O tome što ga je promenilo napisao je u svojoj knjizi Ispovest londonskog gangstera, koja je postala međunarodni bestseller.

- Jedne obične večeri, čuo sam glas u svom srcu, koji mi je govorio znao sam da je to Bog. Otišao sam svešteniku koji me je uputio na jednu duhovnu obnovu. Došao sam tamo i napravio nešto što nikada neću zaboraviti. Otišao sam na ispovest prvi put u svom životu. U svom srcu sam znao da mi je bilo oprošteno. greh me je ubijao, ali me je ispovest vratila u život. Kada sam taj prvi put otišao na ispovest plakao sam tri dana. Nisam mogao prestati plakati jer je Božija milost tako je duboko dodirnula moje srece, kaže Džon u svojoj ispovesti.

On dodaje da je bilo kao da se ponovo rodio i da nije shvatao da ga je greh potpuno ubijao i misli da nije moguće otići na ispovest ,a da ne doživi potpunu promenu.

Pridmore odrastao je u londonskom Ist Endu. Već sa 11 godina počeo je krasti, što ga je vodilo u provale i razbojništva. Zbog kriminala je završio u zatvoru za maloletnike. Radio je kao izbacivač u noćnim klubovima u Vest Endu što ga je povezalo s najopakijim bandama i uvelo ga u mračan svet trgovine drogom, reketarenja i nasilničkog kriminala. U jednom od obračuna je toliko pretukao čoveka, da je bežeći sa mesta događaja mislio da je počinio ubistvo.

Usledio je nadprirodni obrt i mukotrpan put traženja samoga sebe i Boga… O tom obrtu, kao i o svom životu pre i posle obraćenja napisao je knjigu.

Džon danas živi mirnim životom, trošeći većinu vremena na to da mnogobrojnim slušaocima posvedoči o Božjoj milosti i snažnoj promeni koju ona može izazvati u svakom čoveku.

“ Nadam se da će moja priča – priča o nekome ko je još uvek slomljen – dopreti do vas i pomoći vam da sretnete Boga bez obzira koliko mislili da vam je život u haosu. Verujem da Bog može preobratiti živote ma koliko uništeni oni bili i da su milosrđe, milost i sloboda koje sam doživeo dostupni svima.“

http://www.youtube.com/watch?v=fp5gFv0uyuE